100 araç kiralayıp, mafya lideri süsü veren şüpheli tutuklandı

100 araç kiralayıp, mafya lideri süsü veren şüpheli tutuklandı

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Mayıs 2017 09:40
100 araç kiralayıp, mafya lideri süsü veren şüpheli tutuklandı

Kendini 'Çerkes Cengiz' olarak tanıtan Cengiz Şıklaroğlu'nun 100 araçlık konvoyla cezaevine gittiği iddiasına ilişkin görüntüler herkesi şaşkına çevirmişti. Ancak gerçek ortaya çıktı. Cengiz Şıklaroğlu konvoyla şov yapıp cezaevine gitmemiş. Şıklaroğlu bugün Çocuk Şube ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şıklaroğlu'nun konvoyundaki araçların da kiralık olduğu ortaya çıktı.

Ataşehir'de kendisini 'Çerkes Cengiz' olarak tanıtan ve 10 aylık kesilmiş cezası olduğunu söyleyip "100 araçlık konvoyla teslim olmak için Maltepe Cezaevi'ne gittim" diye sosyal medyadan duyuran Cengiz Şıklaroğlu'nun videolu şovu yalan çıktı.

PARA VERİP TUTMUŞ

Hakkında kesinleşmiş ceza ve yakalama kararı bulunmayan Şıklaroğlu'nun, kendisini örgüt lideri gibi tanıtıp korku salmak amacıyla böyle bir yola başvurduğu, konvoyda bulunan araçları kiraladığı, çevresindeki insanları ise para vererek tuttuğu ortaya çıktı. Cezaevi şovuyla dikkatleri üzerine çeken Cengiz Şıklaroğlu ile önceki gün polise ihbar geldi. Şıklaroğlu, ruhsatsız silah taşıdığı ihbarı üzerine polisin evine yaptığı baskında gözaltına alındı. Evinde yapılan aramada, 1 ruhsatsız tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, 3 adet ruhsatsız av tüfeği ve 193 adet çeşitli çap ve markalarda fişek ele geçirilen Şıklaroğlu, gözaltına alınmasının ardından getirildiği Ataşehir Örnek Şehit Hayrettin Yıldırım Polis Merkezi Amirliği'ndeki işlemlerinin ardından Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi.

ÇOCUK ŞUBE EKİPLERİ GÖZALTINA ALINDI 

Şıklaroğlu'nu Çocuk Şube'den polislerin gözaltına aldığı görüldü...

Şıklaroğlu adliyeye sevk edilirken, "Ben yanlış bir şey yapmadım" dedi. Gazetecilerin, 'cezaevine girmediniz mi' sorusuna ise, "Denetimli serbestim" yanıtını verdi. Cumhuriyet Savcısı Yasin Muammer İpekleşen tarafından ifadesi alınan Şıklaroğlu, 'Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanunu'nun 13/2 maddesi gereğince tutuklama istemiyle nöbetçi 7. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Savunmasında, "ben kesinlikle dedemden kalan silah haricinde bir silah bulundurmadım. O da çalışır vaziyette olup olmadığını bilmiyorum. Büyük bir ihtimalle çalışmıyordur" diyen Şıklaroğlu, sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermileri satın aldığı, taşıdığı ve bulundurduğu suçundan tutuklanan Cengiz Şıklaroğlu, tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne gönderildi.

NE OLMUŞTU?

Çerkes Cengiz lakaplı Cengiz Şıklaroğlu 10 aylık hapis cezasını yatmak üzere 100 araçlık konvoyla cezaevine gittiğini iddia eden görüntüler ile bir anda gündeme gelmişti. İHA'nın geçtiği haberde ise Şıklaroğlu'nun 2016 yılı başında geldiği Türkiye'de Suriye'deki Türkmenlere yardım etmesi için bazı işadamlarına zorla senet imzalattığı iddiasıyla yargılandığı davalardan hapis cezası aldığı öne sürülmüştü. Ancak Şıklaroğlu'nun 100 araçlık konvoyla cezaevine gitme görüntüleri kurgu ve şov çıktı.

KONVOYU DA ŞOV ÇIKTI

Şıklaroğlu'nun o görüntülerden sonra ortadan kaybolduğu anlaşıldı. Şıklaroğlu'nun bugün Çocuk Şube ekipleri tarafından Üsküdar'da gözaltına alındığı öğrendildi. Şıklaroğlu'nun 100 araçlık konvoyla cezaevine gitme görüntülerinin şov amaçlı yapıldığı ortaya çıktı.

Şıklaroğlu bugün Çocuk Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından gözaltına alındı. Emniyet de Şıklaroğlu için açıklama yaptı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Son günlerde yazılı ve görsel medyada kendisini suç örgütü lideri gibi tanıtıp toplum üzerinde algı yaratarak kişiler üzerinde korku salmaya çalışan ve hakkında ruhsatsız silah taşıdığı yönünde ihbarlar bulunan C.Ş., saat 06.30'da Ataşehir'deki evinde yakalanmıştır" denildi. Açıklamada, Şıklaroğlu'nun evinden ruhsatsız tabanca, kurusıkı tabanca , 3 ruhsatsız av tüfeği ve 193 değişik çapta fişek çıktığı da belirtildi.

'HİÇ CEZAEVİNDE GİRMEDİNİZ Mİ? SORUSUNA YANIT 

Evinden 1 adet kuru sıkı ve 1 adet tüfek çıktığı iddia edilen Şıklaroğlu'nun emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şıklaroğlu adliyeye sevkedilirken, "Ben yanlış birşey yapmadım" dedi. Gazetecilerin 'cezaevine girmediniz mi' sorusuna ise, "Denetimli serbestim" yanıtını verdi.

ŞİRKETLERİN TELEFONLARI ÇALIŞMIYOR

Takvim'in haberine göre ise Şıklaroğlu'na ait olduğu öne sürülen biri Tuzla'da diğeri de Büyükçekmece'de olan şirketlerinin telefonlarının çalışmadığı görüldü. Şıklaroğlu ile ilgili olarak özellikle Rusya'da zengin sevgililerini dolandırdığı ve mağdur ettiği iddiaları ile hakkında çeşitli şikayetler olduğu iddia ediliyor. Cengiz Şıklaroğlu'nun hakkındaki suçlamalar nedeni ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde de kaydı bulunduğu ortaya çıktı.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.