2 Bin Yıllık Tarih, Çiftlerin Çekim Mekanı Oldu

2 Bin Yıllık Tarih, Çiftlerin Çekim Mekanı Oldu

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ağustos 2017 12:14
2 Bin Yıllık Tarih, Çiftlerin Çekim Mekanı Oldu

Hatay'ın Samandağ İlçesi'ndeki yaklaşık 2 bin yıllık Titus Tüneli ve Beşikli Mağarası, evlenecek çiftlerin dış çekim mekanı haline geldi.

 

Bölgede M.Ö. 300 ile M.S. 100 yıllarında yaşayan Romalıların kurduğu, 'Seleukeia Pieria' antik kentinden geriye kalan en önemli eserler arasında yer alan Titus Tüneli ve Beşikli Mağarası bu günlerde çok farklı ziyaretçilere ev sahipliği yapıyor. Romalılar dönemindeki kral ve kral ailesinin önde gelenlerinin mezarlarının bulunduğu, kayaya oyulmuş Beşikli Mağara, ziyaretçilerin ilgisini çekerken, evlenecek çiftler de düğün öncesi dış mekan fotoğraf çekimleri için bu tarihi yerleri kullanıyor.

Kahramanmaraş'ın  Göksun İlçesi'nde yaşayan Burcu, Ümit Görkem çifti düğün öncesi dış çekim için yaklaşık 300 kilometre uzaklarındaki Titus Tüneli ve Beşikli Mağara'ya gelerek burada albüm fotoğrafları çektirdi. Damat Ümit Görkem, "Kahramanmaraş'tan geliyoruz, düğün için dış çekime özellikle burayı tercih ettik, hem doğa harikası hem de gezilip görülecek bir yer, güzel bir anı kalacağına inanıyoruz" dedi. Gelin Burcu Görkem ise tarih öğretmeni olduğunu belirterek, "Tarih öğretmeniyim, özellikle burayı seçtik. Çok güzel bir yer, herkesin gelip görmesini tavsiye ederiz" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.