2016 YILI TÜRKİYE İÇİN MİLATTIR

2016 YILI TÜRKİYE İÇİN MİLATTIR

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
2016 YILI TÜRKİYE İÇİN MİLATTIR

2016 Yılının Türkiye Cumhuriyeti Devleti için bir milat olduğunu ifade eden Çırağın Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çırak, 15 Temmuz ve birçok badireyi atlattığımız 2016 yılından büyük dersler çıkarılması gerektiğini ifade etti.

Çırak, Türkiye ekonomisinin her geçen gün iyiye gittiğini ve kendileri gibi iş adamlarının yatırımlarına artırarak devam ettireceğini söyledi.

Yeni Başkanlık (Cumhurbaşkanlığı) sisteminin ülke için büyük önem arz ettiğini belirten Çırak, Parlamenter sistemdeki ülkelerin hem ekonomik ve siyasi yönde çöküşte olduklarını belirtti.

2016 YILI EKONOMİS NASIL GEÇTİ?

2016 Yılı Türkiye için zor bir yıl oldu. En Büyük darbeyi bize 15 Temmuz da vurdular. Bizim genel olarak yıkılmış ve kaybolmuş olarak düşündüğüm mili duygularımızın yeniden kazandığımızı düşünüyorum. 15 Temmuz Milli Ruhun Gün yüzüne çıkması açışından güzel bir gelişme oldu.

Ekonomide ben kendi şirketim adına konuştuğumuzda güzel bir büyüme yakaladık. Geçen yıllara kıyasladığımızda yüzde yüz bir büyüme geçirdik. Türkiye’nin de önü çok açık ve büyümeye devam ediyor. Dışarıdan gelen bu kötü terör dalgası ve ekonomi yıpratma olayların Türkiye’ye gelme sebebi Ülkenin büyümesi ve Ekonominin güçlü olmasıdır. Başarılı olmadılar, olamayacaklar.

Türkiye artık bir milat yaşıyor, bugün ülkemiz İslam dünyasında ve Avrupa da sözü geçen bir ülke konumunda, Hükümetin başarılı ekonomi poltikaları neticesinde Ekonomide hedefleenin minik sapmalar dışında barşarılı olduğunu düşünüyoruz.

Güçlü bir devlet, güçlü bir liderinin olması gibi faktörleri hesap ettiğimiz zaman ekonominin daha da iyi olacağı kanaatindeyim.  Ekonomi neye bağlıdır istikrara bağlıdır.

YENİ CUMHURBAŞKANLIĞI MODELİ VE TÜRKİYE SİSTEMİ ÜLKE İÇİN GEREKLİ Mİ

Koalisyon Hükümetleri ülkeye zaman zaman zarar vermiştir. En son 2015 teki seçimde de koalisyon sistemlerinin ne kadar kötü olduğunu ben ticaretle uğraşan her iş adamı çok rahat hissetti. Bir şey alırken de satarken çok aşırı zorlandık, ekonominin daha önce hiç bu kadar zorlandığını bilmiyorum. Cumhurbaşkanlığının sisteminin ülkemiz için çok iyi olacağını düşünüyorum. Büyük devletleri tek lider ile yönetiliyor bizde kendi modelimizi oluşturabiliriz diye düşünüyorum.

Yeni Başkan iyi bir sistem ve yüksek oyla gelmiş bir kişi olacak, o başkan da davranışlarında arkasında büyük halk desteği olduğunu bildiği için yapacağı anlaşmalar, ticari faaliyetlerinde, ekonomik hamlelerinde arkasındaki milletin gücünü hissederek yapacaktır.

KAHRAMANMARAŞTAKİ İNŞAAT SEKTÖRÜ ÇERVE İLLERDE KIYASLANDIĞINDA MARAŞ OLARAK İNŞAATTA NE KONUMDAYIZ?

İnşaatın Kahramanmaraş için çok iyi bir sektör olacağını düşünüyorum. Son 6 aydır Kahramanmaraş’ta inşaat sektöründe bir duraklama var.  Bunun sebebi ise Lüks ve Ultralükse kaçtığımızı düşünüyorum, Müteahhit veya inşaat firmalarımızın biraz daha insanların alım gücüne hitap edecek daire, konut, işyeri yapması lazım.

Bugün Gaziantep, Kayseri, Adana’ya baktığımızda inşaat sektörünün oralarda çöktüğünü görüyorum. Bu gelişmiş çevre illerimizdeki inşaat sektörlerinde aniden bir düşüş söz konusu oldu. Çok aşırı lüks daireler yapmaya devam ettiğimiz takdirde Kahramanmaraş inşaat sektörünün gelecekte bu tehlike beklemektedir.

İnsanlar konut alırken ve konut bakarken önce bir kurumsal olan firmalara bakmaları gerekiyor. Müteahhit firmalara güven biraz azaldı, kimin ne kadar güçlü ve kurumsal olduğunu vatandaşlarımız anlayamayabilir. Bir firma eğer yaptığı ürünün arkasında duramıyorsa, yaptığı konutları düzenli şekilde teslim edemiyorsa, konutların mimari projeleri, yapı kullanma izinlerinin olup olmaması bu kriterlere dikkat edilmesi gerekiyor.

Firmaya güven duyulması gerekiyor, şu anda maalesef işi bilen de bilmeyen de inşaat sektöründe. Son bir yıldır biz bunun acısını çekiyoruz. Maalesef işi bilmeyen firmalar önüne gelen yerlere levha dikip inşaat yapmaya çalışanlar bir sürü insanımızı mağdur edip piyasaya olan güveni azaltıyor.

ÇIRAĞIN GROUP DAİRE FİYATLARI NE KADAR?

Kahramanmaraş’ta 69 bin liradan başlayan fiyatlardan daire satıyoruz. Tabi cephesi daha güzel olan ve birçok özelliğe sahip olan binalarımızda 90 bin 100 bin arası da satıyoruz. 2017’de 500-600 konut arası konut yapmayı düşünüyoruz. 2016 Yılında 600 Konut Teslim ettik.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.