2018 yılı Dulkadiroğlu’nun değerine değer katacak

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ‘her türlü olumsuzluğa rağmen büyüyen ve gelişen ülkeyiz’ dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ocak 2018 16:04
2018 yılı Dulkadiroğlu’nun değerine değer katacak

Sorularımızı yanıtlayan Başkan Okay ilçenin tarihi değerlerini gün yüzüne çıkararak turizm ile ekonomiye canlılık kazandırdıklarını belirtti.

2017 yılı siyasi ve ekonomi anlamında nasıl geçti? Değerlendirme yapabilir misiniz?

Ak parti hem partinin, hem ekonominin temellerini 2002 yılında attı.15 yıllık iktidar süresince istikrarın devam ederek ülkenin büyümesi, gelişmesi siyasi ve ekonomi politikalarının başarısıdır. Ortadoğu’daki gelişmeler, sınır komşularımızın durumu ve h er türlü olumsuzluğa rağmen büyüyen ve gelişen bir ülkeyiz. Özellikle dış politikada ortaya koyduğumuz duruş ile bu gücümüzü de net bir şekilde görmekteyiz. Ben hem siyasi hem de ekonomik anlamda bu gelişmeyi sürdüreceğimizi düşünüyorum.


Dulkadiroğlu İlçesi Belediye hizmetlerinden sonra ilçenin çehresi değişti. Hizmet algısı değişti. İlçe halkının size olan yaklaşımı nasıl?

Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemizin kanayan yarası olan tüm sorunları bir bir çözüme kavuşturduk. İlçemizin modernleşmesi ve gelişmesi adına birçok adım attık. Özellikle tarihi ve kültürel değerlerin ön plana çıkarılması için ayrı bir çaba gösterdik. Bu çabalarımız ilçemizin değerine değer kattı. Bu durum vatandaşımız nezdinde çok olumlu karşılandı. Bizlerin bu çabası ve gayreti vatandaşın takdirine dönüştü. Bizler de onların bu sevgisine layık olmak için gece gündüz çalışmayı sürdürüyoruz.

Kahramanmaraş merkezde turizmin gelişmesinde en önemli rol şehrin tarihi dokusundan dolayı Dulkadiroğlu Belediyesine düşüyor. İlerleyen yıllarda bu durum Dulkadiroğlu’nun değerini daha da artırır mı?
İlçemizin modern gelişimine büyük katkı sağlarken, tarihi değişimi ve dönüşümü de aynı özveriyle yapıyoruz. Buradaki amacımız tarihi ve kültürel değerlerimizi ön plana çıkararak ilçemizin değerine değer katmaktır. Turizm pastasından pay almamızın en önemli yolu da bence budur. Bu nedenle ilçemizin tarihi değerlerini restore ederek ön plana çıkarıyoruz.

Tarih sokağı çalışmalarınız vardı. Restore edilen konaklar ve bu tarih sokağı çalışması ne aşamada? Bilgi verebilir misiniz?

Tarihi sokak iyileştirme projemiz büyük bir hızla devam ediyor. Şuanda belirlenen konakların restorasyon çalışmaları yapılmaktadır. Bildiğiniz üzere bu çalışmamız Tarihi Kentler Birliği tarafından da ödüle layık görüldü. Bu özel projeyi tamamlayarak şehrimizin turizmine armağan edeceğiz.

Son zamanlarda yaptığınız çalışmalar ile bölgenin en büyük projelerini yapmaya başladınız. Bu konuda neler söylemek istersiniz?
Bizim en önemli ve prestij projemiz Kamu Külliyesi Projesidir. Seçim sürecinde vatandaşlarımıza en önemli taahhüdümüz de bu oldu. Şuanda Kamu Külliyesi Projesi büyük bir hızla devam ediyor. Projemizin adı bile ilçemize çok büyük bir değer kattı. Tamamladığımızda Dulkadiroğlu’nun daha da değişeceğine ve gelişeceğine inanıyorum.

2018 yılından beklentileriniz nelerdir?
Yeni yıldan öncelikli beklentim İslam coğrafyasının huzura kavuşması, vatanımızın ve milletimizin huzuru ve refahıdır. Tüm vatandaşlarımıza sağlık, mutluluk ve huzurlu bir yıl diliyorum. 2018 yılında ilçemize değer katacak projeleri tamamlayacağız. İnşallah bu projeler ilçemize hayırlar getirir.

Kaynak:Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.