2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Tedbirleri Belli Oldu: İşte Detaylar

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla illere gönderilen genelge ile 2023-2024 eğitim öğretim yılı için alınacak tedbirler belirlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ağustos 2023 15:28
2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Tedbirleri Belli Oldu: İşte Detaylar

Milli Eğitim Bakanlığı'nın tüm illere ilettiği genelgede, Bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda yeni eğitim öğretim yılının kesintisiz olarak 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacağı ifade edildi.

Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamındaki etkinlikler için il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerinin gerekli önlemleri alacağı ve planlanan etkinliklerin zamanında gerçekleştirilmesinin sağlanacağı belirtildi.

Öğretmenlerin meslekî çalışmalarının 4 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacağı ve ilk atama ile göreve başlayan öğretmenlerin 1 Eylül 2023 tarihinde okullarında olacakları ifade edildi.

Öğrencilerin okul içerisinde ve sınıflarda dersleri aksatıcı şekilde cep telefonu kullanımına izin verilmeyeceği ve bu tür cihazlarla sınıflara girişin yasak olacağı, ayrıca öğrencilerin okul dışında dijital platformlarda fazla zaman geçirmelerine neden olacak etkenlerden kaçınılacağı belirtildi.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE HAZIRLIK

Bakanlık tarafından gönderilen bilgiye göre, deprem bölgelerinde görevli öğretmenlerin konaklama düzenlemeleri valilikler tarafından önceden yapılacak ve eğitim öğretim yılı öncesinde tamamlanacaktır.

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki eğitim hizmetlerinin aksamaması için bu bölgelerdeki okullara taşıma hizmeti sağlanacaktır.

Afet bölgesindeki okullarda 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde yaşanan öğrenme kayıplarını telafi etmek amacıyla Bakanlık tarafından hazırlanan program, 11 Eylül-6 Ekim 2023 tarihleri arasında uygulanacaktır.

DEPREM BÖLGESİNDE EĞİTİME ERİŞİM

Deprem bölgelerinde ortaöğretim düzeyinde öğrenim gören öğrencilerin ülke genelindeki okullara yerleştirilmesi devam edecektir.

Deprem bölgelerindeki okullarda öğrenim gören ve eğitime erişimde sorun yaşayan öğrencilerin kayıtlı oldukları okullarda eğitim alabilmeleri için gerekli önlemler alınacaktır.

Deprem sonrası özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin gereksinimlerini karşılamak için gerekli adımlar atılacaktır.

Eğitimde fırsat eşitliğine dikkat edilerek öğrencilerin kayıtları yapılacaktır.

Yeni eğitim yılında öğrencilerin eğitim uyum süreçleri sağlanacaktır.

Evde ya da hastanede eğitim gören öğrencilerin durumlarına göre önlemler alınacaktır.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.