2023 için ‘yola devam’

2023 için ‘yola devam’

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
2023 için ‘yola devam’

KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası Türkiye ve Kahramanmaraş ekonomisini değerlendirdi. Zabun, birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaparken, Türkiye’nin 2023 hedefinden döndürülme planına milletin müsaade etmediğini söyledi.

BİR OLARAK 2023’E ULAŞACAĞIZ

Türkiye, 15 Temmuz gecesi FETÖ tarafından planlanan hain darbe girişimi karşısında ne kadar büyük bir millet olduğunu, milli birlik, beraberlik ve kardeşliğin ne denli önemli bir toplumsal özellik olduğunu dünyaya ilan etmiştir.

Türkiye bugün, ekonomik, sosyal ve demokratik kalkınma bakımından gıpta ile izlenen, savaşların, kitle göçlerinin, ölümlerin tırmandığı bir devirde, insan onurunun yeniden yükseldiği bir ülke olarak maalesef sürekli olarak saldırılara maruz kalmaktadır. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Hükümetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin onurlu duruşu, milletimizin sağduyusu ile inanıyorum ki bu günleri de geride bırakarak daha diri, daha iri bir Türkiye olarak 2023 hedeflerine ulaşacağız.

YATIRIMLAR AZALMADAN DEVAM EDİYOR

Bütün bu milli dayanışma ve birlikten doğan güç, ekonomi alanında da Türkiye’nin güçlü ve yapısal anlamda, geçmişe göre çok daha sağlam bir pozisyonda bulunduğunu göstermiştir. Bazı derecelendirme kuruluşlarının haince planlarına rağmen, dünya ölçeğinde dev sanayi şirketlerinin Türkiye’ye ve ekonomisine güvenmeleri küresel çapta güvenilirliğin ve yatırım yapılabilirliğin hiç azalmadan devam ettiğini göstermiştir.

EKONOMİ DİMDİK AYAKTA

Böyle bir terör ve darbe saldırısına maruz kalarak bu kadar hızlı toparlanış sergileyen bir başka ülke olduğunu düşünmüyorum. O kadar ki, darbe girişimi eskiden olduğu gibi sadece askeri bir kalkışma değil; dış kaynaklı, ekonomiyi genişçe kapsayan topyekûn bir saldırıdır. Borsa, dövizde, finansal sektörde, reel sektörde herhangi bir tıkanma yaşanmamış, münferit olaylar dışında kapanma, iflas veya işçi çıkarma gibi bir durum söz konusu olmamıştır.

TEMMUZ AYINDA YATIRIM BAŞVURUSU YÜZDE 300 ARTTI

Türkiye ekonomisi güçlüdür ve bizler, iş dünyasının temsilcileri olarak büyük Türkiye’nin yükselişine yürekten inanıyoruz. İş dünyamızın istikrar adına hiçbir tereddüt göstermeksizin yatırım, üretim, istihdam ve ihracata, ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınması için işçisinden işverenine ter dökmeye devam edeceğinin altını çizerek vurgulamak istiyorum. Geçen yıl Temmuz ayında Kahramanmaraş’ta 356 milyon liralık yatırım teşvik belgesi başvurusu yapılırken bu sene Temmuz ayında 3 kat artışla 1,1 milyar liranın üzerinde başvuru gerçekleşmiş bulunmaktadır. Kahramanmaraş iş dünyası, darbe girişiminin yapıldığı Temmuz ayı içerisinde yaptığı yatırım teşvik başvuruları ile ülkesine ne kadar güvendiğini açıkça ortaya koymuş, ülkemiz ekonomisi ve gelecek için büyük bir ümit ve enerji kaynağı olmuştur.

İŞÇİSİNDEN PATRONUNA HERKES YÜKSELİŞ İÇİN ÇALIŞIYOR

Hiç şüphesiz ki, huzur ve refah ortamının tesis edilmesinde en önemli görevlerden biri yine Türk iş dünyasına düşmektedir. Bizlerin atacağı her yeni adım, yapacağı her yeni yatırım, oluşturacağı iş ve aş kapısı ile istihdam edeceği her bir emekçi, ülkemizi güçlü ekonomi ve ileri demokrasi ile ideallerine bir adım daha yaklaştıracaktır. Bizler bu inançla çalışıyor, işçisinden patronuna Türkiye’nin yükselişi için yatırım, üretim, istihdam ve ihracata, ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınması için ‘yola devam’ diyoruz. 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.