24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı kutlama mesajı

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı kutlama mesajı

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Temmuz 2017 12:56
24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı  kutlama mesajı

Bireylere doğru haber alma olanağı sunma görevini üstlenen; toplumdaki çok sesliliğin ve düşünce özgürlüğünün yaşaması, gelişmesi ve korunmasında çok önemli görevler ifa eden basınımız, demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bunun gerçekleşmesi için, zorlu koşullarda bıkmadan ve büyük bir özveriyle görevlerini ifa eden basın mensuplarımızın bu gayretleri, her türlü takdirin üstündedir.

 

Basın mensuplarımızın; sorumluluklarının bilinciyle, tarafsız, hukukun evrensel ilkelerine bağlı bir şekilde,  özel hayata ve kişi haklarına saygı ilkeleri doğrultusunda ve basın özgürlüğünü istismar etmeden görev ifa etmeleri, demokrasinin kökleşmesine ve toplumsal gelişmeye önemli katkı sağlamaktadır.

Değerli basın mensuplarımızın, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu ilkeler doğrultusunda hareket edeceğine olan inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle Basında Sansürün Kaldırılışının yıl dönümü olan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor; görevlerini yaparken hayatını kaybeden basın mensuplarımızı rahmetle anıyor, basın camiamızın tüm mensuplarına saygı, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.