Hüseyin Yılmaz

Hüseyin Yılmaz

250 BİN KİŞİ KURAN-I KERİMİ ANLAMAK İÇİN YARIŞACAK

Yapılan anket çalışmasısonucunda toplumun yüzde 95'inin Kuran-ı Kerimi anlayarak mealiyle okumadığınıtespit eden Zinde Gençlik Kulübü, 250 bin kişinin katılacağı meal yarışmasıdüzenliyor. Geçen yıl ilki düzenlenen ve 150 bin kişinin katıldığı yarışmalardabu sene ilk defa online olarak yurt dışından ve ceza evlerinden de yarışmacıkabul edilecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayı ve Diyanet İşleri Başkanlığınında desteğiyle 81 ilde ve 300 ilçede yapılması planlanan yarışmada Kuranayetlerinin anlamı üzerinde yoğunlaşılacak. 31 Ocak'ta kayıtların son bulacağıyarışmada İlköğretimden din alimlerine kadar 5 ana kategori yer alacak. 9 Mart2014 tarihinde düzenlenecek sınavın sonuçları dev bir organizasyonladuyurulacak.

Zinde Gençlik Spor veİzcilik Kulübü ve Kuranın Anlamıyla Buluşmak (KAB) Platformu'nun ortaklaşadüzenlediği Kuran-ı Kerim Meali Yarışması 9 Mart 2014 tarihinde Türkiye çapındave internet üzerinden tüm dünyada aynı anda düzenlenecek. Yarışmayabaşvuruların  www.ufkayolculuk.comadresinden yapılacağını anlatan Yarışma Sözcüsü Ahmet Bayrak, "Bu alandayapılmış en geniş kapsamlı organizasyonu düzenliyoruz. Geçtiğimiz yıl ilmihalve meal olmak üzere toplamda 150 binden fazla kişinin katılımıyla yarışmanınilkini düzenledik. Bu sene ise sadece meal alanında 250 bin yarışmacıya ulaşmakistiyoruz. İnternet üzerinden 1 Ekimde kayıtlara başladığımız yarışmaya ilgi çokbüyük ve kayıtlar şimdiden on binleri geçmiş durumda. Engelliler için özelkabartmalı harflerden oluşan kitapçıklar bastırdık. Yurt dışından katılım içinde internet ortamında sınavlar düzenleyeceğiz. Adalet Bakanlığı ve Diyanetİşleri Bakanlığına cezaevlerinde de yarışma yapmak için izin istedik. Dereceyegirenlere, il ödülleri dışında merkezi olarak verilecek para ödülü, umre,tablet bilgisayar gibi hediyelerimizin maddi değeri 100 bin TL’yi geçiyor"diye konuştu.

FATİHA'NINANLAMINI BİLMİYORUZ

Ufka Yolculuk KültürYarışmaları olarak düzenlenen organizasyonların bir anket araştırmasıyla ortayaçıktığına dikkat çeken Bayrak, "ANAR şirketine 12 ilde 2 bin 200 kişiüzerinde bir anket çalışması yaptırdık. Bu araştırmaya göre toplumun yüzde94'ünün evinde Kuran-ı Kerim bulunmasına rağmen manasını anlayarak okuyan kişiyüzde 5'i geçmiyor. Namaz kılanlar Fatiha'yı okuyor ama maalesef 100 kişiden 5tanesi anlamını biliyor. Biz bu yarışmayla aslında Kuran-ı Kerimin her yaştaninsanın rahatlıkla okuyup anlayacağı ve mesajlarının gayet açık olduğunugöstermek istedik. Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede Kuranı sadece dinadamlarının değil herkesin anlayabileceğini göstermek istiyoruz. Sınavlarda herkategori için belirli surelerin mealinden okunmasını ve ne anladığını yazmasınıisteyeceğiz. Asla ezber veya teknik sorular olmayacak" diye konuştu.

KURANÖLÜLERİN ARKASINDAN OKUNMASI İÇİN İNMEDİ

Kuran-ı Kerimde pek çokayetin başında 'Ey İnsanlar, Ey İman Edenler' ifadesinin yer aldığına dikkatçeken Bayrak, "Allah (C.C) kutsal kitabımızı herkesin anlayabileceği birşekilde gönderdi. Fakat maalesef kutsal kitabımızı okuyup yaratanın emirlerinegöre yaşamak yerine ya ölülerin ardından ruhuna bağışlamak ya da kutsalgecelerde sevap kazanmak için okuyoruz. Kuran sadece alimlerin anlayacağıseçkin bir zümrenin anlayacağı bir kitap değildir. Toplumdaki Kuran anlayışınıdeğiştirmek ve kutsal kitabımızı herkesin anlayabileceğini göstermek istiyoruz.Örneğin Gençlere yönelik kategoride Yusuf suresini koyduk. Hem kolay anlaması hemde Hz Yusuf'un yerine kendisini koyup ibret alması için. Çocuklarınkategorisinde ise Lokman suresini koyduk. Anne babaya hürmeti yaratılışgerçeğini, iyiliğin boşa gitmediğini anlasın diye. Büyüklerde ise genekendisine uygun ayetler seçtik.  Yarışmayaher yaş ve eğitim grubundan kişi katılabilir. Genellikle aileler anne babaçocuklar hep beraber katılıyor. ilköğretim, lise, üniversite, halk veilahiyatçılara dönük kategorilerimiz var" dedi.

YarışmaTakvimi

Başvurular:1 Ekim- 31 Ocak 2014

BaşvuruAdresi: www.ufkayolculuk.com

Sınav:9 Mart 2014

Sonuçve Ödül töreni: 05-12 Nisan 2014

                                                                            Kur’an’ınAnlamıyla Buluşmak Platformu

 

 

                          

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.