63 yaşında, 3,9 bin kilometre yürüdü

63 yaşında, 3,9 bin kilometre yürüdü

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Kasım 2016 09:08
63 yaşında, 3,9 bin kilometre yürüdü

Belçika'dan 23 Mayıs'ta yola çıkan Leonardus Vercauteren, savaşlara dikkat çekmek için 3 bin 900 kilometre yol katederek Çanakkale'ye ulaştı.

 

Dünya genelinde devam eden savaşlara dikkati çekmek isteyen Leonardus VercauterenBelçika'dan Çanakkale'nin Eceabat ilçesindeki Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'na kadar 3 bin 900 kilometre yürüdü.

Belçika'nın Nieuwpoort şehrinden 23 Mayıs'ta yola çıkan ve 3 bin 900 kilometre yol kateden 63 yaşındaki Vercauteren, Eceabat ilçesine ulaştı. Vercauteren'i burada, Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder, Avustralya'nın Çanakkale Konsolosu Dylan Wallsh, Türkiye'nin eski Sidney Başkonsolosu Niyazi Adalı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) adına İngiliz Dili Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Azer Banu Kemaloğlu karşıladı.

Belediye Başkanı Adem Ejder, kendisine çeşitli hediyeler veren Vercauteren'e ait el yapımı tespih armağan etti.

Tespihin çekilişini gösteren Ejder, "Tespihi çektikçe bizi hatırlarsınız.'' dedi. Duygulanan ve gözleri dolan Vercauteren, Türk halkının misafirperverliğinden çok memnun kaldığını belirterek, teşekkür etti.

Leonardus Vercauteren, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, 1. Dünya Savaşı'ndaki cephe hatlarını gezerek, UNICEF'in çocuk askerler, fakir ve hasta çocuklar kampanyasının yanı sıra insan hakları derneklerini desteklemek için yola çıktığını söyledi.

Fransa, İtalya, Slovenya, Hırvatistan, Arnavutluk, Makedonya ve Yunanistan'dan geçerek Türkiye'ye ulaştığını anlatan Vercauteren, "Yolculuğum sırasında birçok savaş anıtı ve mezar gördüm. Bunları görmek hiç de iyi bir şey değildi. Ancak bu organizasyon ile buluştuğum arkadaşlardan çok etkilendim. Özellikle Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelanda dostluğunu bu organizasyon ile gördüğüm için çok mutluyum. Artık savaş değil barış yapmak gerekiyor. Doğum günümün olduğu 6 Ağustos'ta yolumu kaybetmiştim, çok yoruldum. Hırvatistan'da bir otele gittim. Ancak otelin dolu olduğu söylendi. 'Bugün benim doğum günüm' dediğimde ise 'O zaman bizim misafirimizsiniz' dediler. Çok sevindim. Hiçbir şeye para vermedim. Her şey bedavaydı. Çok keyif aldım." diye konuştu.

Belçikalı turist, 1. Dünya Savaşı'nın en yoğun yaşandığı Çanakkale cephesindeki şehitlikleri anıt ve mezarlıkları ziyaret edecek.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.