7 Okula oyun parkurlu yüzme havuzu

Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediyesi, çocukların hem eğlenceli bir yaz geçirmesi hem de boğulma vakalarının önüne geçilmesi için ilçedeki 7 okulda oyun parkurlu yüzme havuzu kurdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Temmuz 2020 09:38
7 Okula oyun parkurlu yüzme havuzu

Onikişubat Belediyesi, ilklere imza atmaya devam ediyor. Okulların tatil olmasının ardından ilçede yaşayan çocuklara eğlence dolu bir yaz mevsimi sunmayı hedefleyen Onikişubat Belediyesi, 6-13 yaş grubu çocuklar için 7 okulda oyun parkurlu yüzme havuzları kurdu.

Zeki Karakız, Muallim Hayrullah Efendi, Türk Telekom ve Cahit Zarifoğlu Ortaokulu ile Ali Sezai Efendi, Barbaros ve Ömer Faruk Arıkan İlkokullarında kurulan eğitim ve sosyal aktivite havuzlarına, 3 bin öğrenci kayıt yaptırdı. Yaz aylarında yaşanan boğulma vakalarının önüne geçmeyi hedefleyen proje kapsamında, yine çocukların keyifli bir tatil dönemi geçirmesi amaçlanıyor.

Havuzların hizmete sunulması dolayısıyla Türk Telekom Ortaokulu’nda düzenlenen programa katılan Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, yorucu bir eğitim yılını geride bırakan öğrencileri yüzme havuzlarıyla ödüllendirdiklerini söyledi.

3-025.jpg

Kurulan aktivite havuzlarının çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine de katkı sağlayacağını ifade eden Mahçiçek, “Çocuklarımızın hem dinlenmeleri, hem spor yapmaları hem de bedensel ve zihinsel gelişimlerinin daha iyi noktalara gelmesi bakımından böyle bir hizmeti çocuklarımız için uygun gördük. Bu havuzları kısa sürede kiraladık, kısa sürede kurulumlarını temin ettik ve bu gün itibariyle 7 mahallemizde bu havuzlarımızı hizmete açtık” diye konuştu.

Bugün çocukların çok daha şanslı olduğunu dile getiren Mahçiçek, bundan sonraki süreçte de Onikişubat sakinleri için ilkleri gerçekleştirmeyi sürdüreceklerini kaydetti. Mahçiçek, şunları kaydetti:

“İşin doğrusu bu günkü gençlerimiz ve çocuklarımız çok şanslı. Bakın her gün boğulma haberlerini duyuyorsunuz. Bu şartları yakalayamayan veya bu imkanları elde edemeyen çocuklarımız var. Onlar kırsal alanlarda sularda boğuluyorlar. Ama bugün buraya gelen çocuklarımız bu havuzlarda eğitmenlerimizle beraber yüzecekler, fiziksel ve ruhi gelişimlerini daha iyi noktalara taşıyacaklar inşallah. Onikişubat Belediyemiz bu güne kadar hep yapılmayanları yaptı, öncü oldu. Böyle bir havuz sistemi de bugüne kadar Kahramanmaraş’ta olmamıştı. Çok şükür bu havuzları çocuklar ve ailelerimizin hizmetine sunduk. İnşallah bu kabil hizmetlerimiz bundan sonraki süreçte de çok daha iyi şartlarda devam edecek.”

4-020.jpg

Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Ali Ünsal, Fatih Yoğurt ve Havva Ece Saygaz ile belediye meclis üyelerinin de katıldığı programın ardından, havuzlar dolaşılarak öğrencilerle sohbet edildi.

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.