ABD, özel birlikleri sınırımızın yakınına konuşlandı

Esed rejiminin Haseke'de YPG'ye destek veren ABD Özel Kuvvetler askerlerinin bulunduğu bölgelere hava saldırısı düzenlemesi üzerine ABD harekete geçerek Tel Baydar'a indirme yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ağustos 2016 14:50
ABD, özel birlikleri sınırımızın yakınına konuşlandı

Pentagon sözcüsü, Esed rejiminin dün PKK'nın Suriye kolu olan PYD'nin kontrolündeki Haseke'yi bombalarken ABD Özel Kuvvetleri askerlerinin bulunduğu bölgeleri de hedef aldığını açıkladı.

ESED REJİMİ ABD ASKERLERİNİ HEDEF ALDI

Pentagon sözcüsü Jeff Davis, bugün yaptığı açıklamada Esed rejiminin Haseke'ye düzenlediği "saldırı sırasında orada olduklarını" ifade etti.

Davis, Esed rejiminin bu zamana kadar gerçekleştirdiği saldırılar arasında bu saldırının ABD'nin karadaki askerlerine en yakından yapılan saldırı olduğunu söyledi.

ABD İNDİRME YAPTI

ABD özel kuvvetleri rejim ve PKK arasında çatışmaların sürdüğü Haseke'deki Tel Baydar'a indirme yaptı. Rejim ile çatışmalar sırasında iki taraf da ağır kayıp vermezken ABD Esed rejiminin önüne de Türkiye'nin önüne çıkardığı özel kuvvet engelini koydu. İki özel birliğin Haseke'ye indirme yapmasının ardından Esed rejiminin nasıl bir tavır takınacağı ise merak konusu

"RUSYA İLE DERHAL İRTİBATA GEÇTİK"

Sözcü Davis, rejime ait SU-24 savaş uçaklarının saldırıya başlamasının hemen ardından Rusya ile irtibata geçtiklerini ifade etti.

Rus tarafı ise saldırıları düzenleyenlerin kendilerin olmadığını açıkladı.

Davis, Ruslarla görüşürken Amerikan hava kuvvetlerinin saldırıyı yapanlara anında karşılık vereceklerini söyledi.

Amerikan uçakları bölgeye ulaşana kadar Esed rejimine ait uçaklar çoktan o hava sahasını terk etmişti.

KARA KUVVETLERİ DE İRTİBAT KURMAYA ÇALIŞTI

Jeff Davis, karadaki koalisyon güçlerinin anında rejimi ile irtibat kurmaya çalıştıklarını ancak havadaki jetlerden herhangi bir karşılık alamadıklarını ifade etti.

"SURİYELİLER KARADAKİ GÜÇLERİN İŞİNE KARIŞMAMALI"

Davis ayrıca Suriyelilerin karadaki koalisyon güçlerinin işine karışmaması yönünde ciddi biçimde uyarılması gerektiğini söyledi.

KAYNAK:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.