ABD'den terör örgütü PKK'ya 'Apeche' helikopter!

ABD'den terör örgütü PKK'ya 'Apeche' helikopter!

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Mart 2017 15:15
ABD'den terör örgütü PKK'ya 'Apeche' helikopter!

Terör örgütü YPG'nin başı çektiği DSG'nin komutanı Nasır Hec Mansur, ABD'nin Rakka operasyonunda kullanmak için Apache helikopterlerini göndereceğini söyledi.

Rakka operasyonu kapsamında ABD'nin DSG'ye yaptığı askeri yardımlar arttı. ABD'nin Rakka operasyonu için yakında Apache saldırı helikopterlerini de göndereceği öğrenildi.

Türkiye'nin terör örgütü olarak gördüğü YPG'nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri komutanı Nasır Hec Mansur, Rakka operasyonu ve ABD'nin askeri yardımıyla ilgili Sputnik'e konuştu.

'APACHE HELİKOPTERLERİ YAKINDA GELECEK'

ABD'nin operasyon kapsamında kendilerine askeri yardımlarda bulunduğunu belirten Mansur"ABD bize silah ve cephane yardımında bulunuyor. Rakka operasyonu için sürekli silahlar geliyor. Zırhlı araçlar ve ağır silahlar geliyor. ABD, Rakka operasyonu için hazırlıklarına devam ediyor. Biz umut ediyoruz ki Apache helikopterleri de gelsin. Savaş helikopterleri de gelsin. Savaş uçaklarının dışında Apache helikopterlerinin gelmesi gerekiyor. Yakında gelecek. Apache helikopterleri Rakka savaşında kullanılacak " ifadelerini kullandı.

ABD askerlerinin kendilerine eğitim verdiğini aktaran Mansur, "ABD askerleri IŞİD'e karşı savaşta ağır silah kullanıyo. Koordine ediyorlar.ABD askerleri birçok defa Demokratik Suriye Güçleri ile beraber karada da IŞİD'e karşı savaştı. Duruma göre hareket ediyorlar. Şu anki durumda savaşın koordine edilmesi ve ağır silahların kullanılması konusunda yerlerini aldılar" dedi.

ABD'nin Rakka operasyonu için yeni bir askeri gücünü daha gönderdiğini ifade eden Mansur, ABD'nin yakında bölgeye başka bir askeri gücünü daha göndereceğini söyledi.

MUSUL OPERASYONUNDA KULLANILIYOR

Çift kişilik, çift türbinli taarruz helikopterleri olan Apache'ler gece ve gündüz, her türlü hava koşulunda tanksavar ve eskort görevini yerine getirebiliyor.

Sahip olduğu gece görüş sensörleri ve seyrüsefer sistemleriyle 'yalama uçuşu' da (NOE) yapabiliyor.

Ayrıca üzerinde bulundurduğu elektronik karşı tedbir sistemleri sayesinde zırhlı düşman hedeflerinin yanı sıra, düşmanın hava savunmasında yer alan radar ve yer konuşlu hava savunma silahları ile de başarıyla savaşabiliyor.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.