ABD'den Türkiye için yeni karar

ABD'den Türkiye için yeni karar

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mayıs 2017 16:33
ABD'den Türkiye için yeni karar

ABD’nin PKK/YPG’ye ağır silah vermesi kararı almasından iki gün sonra Wall Street Journal’da yer alan bir habere göre, Washington, Ankara ile istihbarat paylaşımını arttırma kararı aldı.

 

Wall Street Journal’ın ABD’li yetkililere dayandırdığı haberinde, Washington’ın, Ankara’nın bölgedeki terör hedeflerine yönelik daha başarılı saldırılar gerçekleştirmesi için ortak istihbarat çabalarını güçlendirme kararı aldığı belirtildi.

ANKARA’DAKİ İSTİHBARAT BİRLEŞTİRME MERKEZİ’NİN KAPASİTESİ 2 KATINA ÇIKARILACAK’

Gazeteye bilgi veren kaynaklar, henüz son hali verilmeyen planın, Ankara’daki ‘İstihbarat Birleştirme Merkezi’nin kapasitesinin ikiye çıkarılması ve buna ek olarak ABD’nin İnsansız Hava Araçları (İHA) başta olmak üzere farklı araçlarla daha fazla istihbarat bilgisi sağlamasını içerdiğini kaydetti.

ABD’nin dünyanın farklı noktalarında kurduğu ve istihbarat paylaşımı yapılan merkezlerinden biri de Ankara’da bulunuyor. 2007 yılında kurulan merkezde, hem Türkiye hem de ABD tarafından terör örgütü olarak kabul edilen PKK’ya ait hedeflerin takibi ve belirlenmesi amacıyla çalışma yürütülüyor.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.