Abdullah Gül'den seçim öncesi önemli açıklamalar

Abdullah Gül NTV canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Eylül 2015 21:27
Abdullah Gül'den seçim öncesi önemli açıklamalar

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, NTV'de Oğuz Haksever yönetiminde Murat Yetkin, Ali Bayramoğlu ve Ayşe Böğürler'in sorularını yanıtlıyor.

Abdullah Gül'ün açıklamalarından satır başlıkları;

KOALİSYON

Ben koalisyon derken güçlü bir hükümetin kurulmasını çok faydalı görmüştüm. Benim tek düşüncem şuydu. Riyakat esaslarından kurulmuş bir hükümet çok faydalı olurdu. Neticede yarı da kalmış oldu.

TERÖR

Türkiye'nin birden bire böyle bir ortama girmesini büyük bir üzüntü ile karşılıyorum. Bugün buna bir gerekçe yok. PKK ne yaptığının farkında mı değil mi? Kim tarafından kullanılıyor. Şu da bir gerçek ki sadece Türk aileler ağlamıyor Kürt ailelerde ağlıyor. Buna muhakkak herkesin karşı durması gerekir. 

Terörle mücadele eninde sonunda kazanılır ama burada çok dikkat edilmesi gereken şey halk.  Kürt vatandaşlarımızın aidiyetini sorgulatmak asıl tehlike.

Mesele sadece Türkiye’yle ilgili değil, bölgesel hale geldi.

Türkiye’nin geleceğini nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna ise, Bu stresli halin devamının Türkiye’ye maliyeti ağır olur.

Bu gerginlikten tehlikeden bir an önce çıkmak gerekir. Bugünkü bölge şartların, Türkiye’nin asla böyle olmaması gerekir bir an önce bundan çıkmak gerekir.

KAYNAK: İha

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.