Abdurrahman Dilipak KSÜ’de Gençlerle Buluştu

Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, Yükseköğretim Kredi Yurtlar Kurumunun (KYK) “Yaşayan Hazineler Gençlik Sohbetleri” projesi kapsamında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde düzenlenen söyleşide KSÜ öğrencileriyle bir araya geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Kasım 2015 15:43
Abdurrahman Dilipak KSÜ’de Gençlerle Buluştu

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Kahramanmaraş KYK İl Müdürü Mehmet Ali Öztürk yaptı. “KYK olarak bu programın düzenlenmesine sağladığı destekten dolayı başta Sayın Rektörümüz olmak üzere Üniversitemize teşekkür ediyorum” diyen Öztürk, sadece barınma değil eğitim alanında da bu tür etkinlik ve faaliyetlerin süreceğini belirtti. KYK İl Müdürü Öztürk “Bu eğitim faaliyetlerinde bize destek olan KSÜ öğretim üyelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından söz alan Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak gençlere Kuran ayetlerinden ve dinler tarihinden menkıbelerle çok çalışmaları ve başarılı olmalarının gerekliliğini anlattı. “Allah cahil ve zalim bir topluluğa hidayet etmez” diyen Dilipak, “Bilen ve anlayan insanları Allah yeryüzüne halife kılmıştır. Allah’a yürüyerek gidene O koşarak gelir. Siz bildiklerinizle amel ederseniz O size bilmediklerinizi öğretir” diye konuştu.

Müslüman gençlerin yeni dünyanın kurucuları olmak için 4 yılda 4 fakülte bitirmeleri, içinde yaşadıkları çevreyi ve dünyayı tanımalarının gerektiğini vurgulayan Dilipak “Almanya’nın milli geliri tek başına bütün İslam dünyasından fazla, sizler çok çalışarak ve kendinizi geliştirerek, dünyadaki haksızlık ve adaletsizliği yenerek, adalet ve barıştan yana bir dünya kuracaksınız” dedi.

5-025.jpg

Müslümanın zengin ve güçlü olması gerektiğini hatırlatan Abdurrahman Dilipak gençlere seslenerek, “Sizler 300 yıllık makûs talihimizi değiştirecek insanlar olabilirsiniz, yeter ki isteyin” şeklinde konuştu.

Soru-cevap bölümü ile son bulan söyleşinin ardından KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Gazeteci-Yazar Dilipak’a Kahramanmaraş el işçiliğinin en güzel örneklerinden olan oyma ceviz sandık hediye etti. Dilipak’a ayrıca KSÜ öğrencileri tarafından yapılan tezhip tablosu da takdim edildi.

Program söyleşinin ardından verilen kokteyl ve Abdurrahman Dilipak’ın okurları için kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.