Afrika'nın en zengin kadını işten kovuldu

Eski başkan José Eduardo dos Santos'un kızı olan ülkenin petrol şirketi Sonangol'un tepe yöneticisi konumundaki Isabel Dos Santos'un görevine son verildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Kasım 2017 09:58
Afrika'nın en zengin kadını işten kovuldu

Angola Başkanı Joao Lourenco ülkenin kamu teşekkülü olan petrolşirketi Sonangol'da tepe yöneticisi olarak çalışan Isabel Dos Santos'un işine son verdi.

37 yıl görevde kaldıktan sonra eylül ayında görevinden ayrılan önceki başkan José Eduardo dos Santos'un kızı olan Isabel Dos Santos yaklaşık 3.5 milyar dolar civarındaki servetiyle Afrika'nın en zengin kadını unvanına da sahip ve dünyanın en güçlü 100 kadını arasında gösteriliyor.

Yeni göreve gelen Başkan Lourenco, nam-ı diğer JLo en büyük vaad olarak yolsuzlukla mücadeleyi göstermiş ve Dos Santos ailesinin etkisini kırma sözü vermişti. 

Angola'nın Ulusal Varlık Fonu'nun Isabel Dos Santos'un kardeşi Jose Filemeno ile yakın ilişkisi bulunan bir iş adamına milyonlarca dolar ödediği ortaya çıkmıştı. Ülke, son dönemde petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle de ekonomik olarak zor günler geçiriyor. 

Isabel Dos Santos ise torpille göreve geldiği yönündeki iddiaları reddederek iş dünyasındaki deneyimi nedeniyle bu bu göreve getirildiğini belirtiyor. Azerbaycan doğumlu 44 yaşındaki milyarderin yaklaşık 3.5 milyar dolar serveti bulunuyor

KAYNAK:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.