Afrin'e hakim tepeler bir bir alınıyor!

Afrin harekatının 12. gününde Mehmetçik ve ÖSO güçleri, hâkim tepeler ve yol üstündeki köylerde kontrolü ele alıyor. TSK'dan yapılan son dakika açıklamasına göre etkisiz hale getirilen terörist sayısı 712'ye yükseldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ocak 2018 12:17
Afrin'e hakim tepeler bir bir alınıyor!

11.56: Minniğ Havalimanı, Maranez ve Bafelyum tepeleri de vuruluyor.

11.55: PKK'lıların Kilis'e roket attığı Darmık Dağı bombalanmaya başladı.

11.40: Türkiye-Suriye sınırında yer alan Pak Obası köyü, bu sabah YPG'lilerden alındı. Kilis'in batısında yer alan köyün teröristlerden temizlenmesiyle, harekâtta sekizinci cep açılmış oldu.

11.10: ÖSO'nun ele geçirdiği PKK silahlarının fotoğrafları, sosyal medyada paylaşıldı. 

10.40: Teröristler Suriye tarafından Hatay'ın Reyhanlı ilçesine iki roket atıldı. Roketlerden biri Gülltepe mahallesindeki bir eve isabet etti. Saldırıda 17 yaşındaki bir kız çocuğu hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.

10.00:  Türk Silahlı Kuvvetleri, Zeytin Dalı Harekâtı'nın 12. gününde şimdiye kadar 712 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Açıklamaya göre, Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekatı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a ait 22 hedef imha edildi.

09.15: Savaş uçakları, Menbic'te YPG mevzilerini yerle bir etti. Afrin'in doğusunda yer alan Menbic'e teröristler Fırat Nehri'ni geçerek 2016 yazında yerleşti. ABD son yaptığı açıklamada askerlerini Menbic'ten çekmeyi planlamadığını duyurdu.

08.20: Jetlerin hedefindeki bir diğer nokta, Bafelyun Dağı oldu. Burseya Dağı yakınlarındaki nokta, operasyonun yeni odak noktası.

08.00: 20 Ocak'ta başlayan Zeytin Dalı harekâtında bugüne kadar 91 kilometrekare teröristlerden temizlendi. Halihazırda yedi ayrı noktada terör hatları kırılmış durumda.

07.55: Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, Türk F-16'larının Rakka çevresinde uçtuğu görüldü.

07.30: Şiddetli çatışmaların yaşandığı batı cephesinde Hane köyü YPG'li teröristlerden alındı. Köyün bir diğer ismi Zatin.

07.25: Türk jetleri, Raco yakınlarında bir YPG konvoyunu vurdu. Cinderes ve Bülbül çevresindeki terör mevzileri de bombardımana tutuldu.

07.20: Dün YPG'li teröristlerden alınan Halil köyünden ilk fotoğraflar geldi. Köy, HatayKırıkhan'ın hemen karşısınde yer alıyor.

07.00: Afrin'e Zeytin Dalı harekâtının on ikinci gününde tüm gelişmeleri canlı blogla aktaracağız.

Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekâtı’nda sınır hattının büyük bölümünde denetim sağlayan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, harekâtın ikinci aşaması doğrultusunda Afrin’e ulaşan hakim tepeler ve terör örgütünün kurduğu savunma hatlarına doğru ilerliyor. Bu kapsamda dün stratejik bazı tepeler ve iki köyde TSK kontrolü sağladı. Süleyman Halil, Sati Şaği ve Alkana köylerinin terör örgütünden temizlenmesiyle birlikte toplam 24 nokta kurtarılmış oldu. Bir süredir devam eden pazarlığın sonuçsuz kalması üzerine Suriye rejimi de Afrin’e ulaşan geçiş noktalarını PYG/PKK’ya kapattı.

haber7

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.