AFŞİN BELEDİYE SPOR LİGE GÜZEL BAŞLADI..

AFŞİN BELEDİYE SPOR LİGE GÜZEL BAŞLADI..

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Aralık 2016 12:17
AFŞİN BELEDİYE SPOR LİGE GÜZEL BAŞLADI..

Kahramanmaraş 1.Amatör A Grubunun 2. haftasında Afşin Belediye Spor kendi sahasında Kahramanmaraşsarayspor'u ağırladı.

Hafta sonu Afşin Sentetik Çim Sahada oynanan maçın ilk yarısı 1-0 ile Kahramanmaraş sporun galibiyetiyle tamamlandı. Seyirci desteğini arkasına alan Afşin Belediye Spor oyuncuları ikinci yarıda misafir takıma göz açtırmadı. Galibiyet parolasıyla sahaya çıkan Afşin Belediye Spor, ardı ardına attığı 3 golle maç, ev sahibi takımın 3-1'lik galibiyetle son buldu. Takımımız gollerini Ali Özer, Kürşat Akdağ ve Bekir Kıraç kaydetti.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin Belediye Spor'u yalnız bırakmadı.

Takıma destek için gelen Başkan Güven, maçın devre arasında Afşin Belediye Spor oyuncularını soyunma odalarında ziyaret ederek, sporculara moral konuşması yaptı. Amatör küme maçlarının başladığını belirten Güven;

"Afşin Belediye Sporun Kahramanmaraş saray spor ile karşılaşması var. Atmosfer güzel Afşinli hemşerilerimizde takımımızı yalnız bırakmadı. Takımızın çoğunluğu gençlerimizden oluşuyor. Lise öğrencilerimizden oluşuyor. Kendi yağımızda kavruluyoruz, bu güne kadarda göreve geldiğimizden bu yana 3 tane sporcumuz profesyonel takımlara transfer oldu." dedi. Gençlere sporu sevdirmeyi ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak istediklerini söyleyen Güven, " Bizim amacımız gençlerimizi kötü alışkanlıklarından kurtarıp onların sporla sosyal hayatlarını birleştirip, mümkünse bu alanda onların eklemek kazanmalarını da sağlamak. O yönden mutluyuz 3 tane sporcumuz küçük ilçemizde yetişip profesyonel spor kulüplerinde oynuyor.  Ekmekleri sevdikleri işlerden kazanıyorlar. Takımımız, hocamız özverileriyle çalışıyorlar.  Afşin Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürümüz Asef Arslan'a teşekkür ediyorum. Hiçbir imkânı bizlerden esirgemiyor. İnşallah hep birlikte bizler Afşin’imizin bayrağını en yukarılara taşıyacağız.

Afşin halkını maçları izlemek ve destek olmak için davet eden Başkan Güven, konuşmasına şöyle devam etti; "Futbol takımımızda ilçemizin gurur kaynaklarından bir tanesi olacak. Bu sporcularımız bizim evlatlarımız, bizim kardeşlerimiz onlar desteklerimizi gördükçe daha sevinçli ve daha başarılı mücadeleler gerçekleştiriyorlar. Bu anlamda da Afşinli hemşerilerimizi bu çocuklarımın yanında görmeyi arzu ediyoruz. Maçlarımızda desteklerimizi, yanlarında olduğumuzu göstermek için burada onlar ile birlikte olmaya vatandaşlarımızda davet ediyorum. Bizleri yalnız bırakmasınlar, çocuklarını yalnız bırakmasınlar. Tüm sporcularımıza bu gün bu sahada gerçekleştirilecek olan karşılaşmada başarılar diliyorum”

Afşin İşitme Engelliler Spor takımı hakkında da bilgi veren Afşin Belediye Başkanı Güven, sözlerini şöyle sürdürdü;

”Bizim işitme engelliler futbol takımımız da var. Şu anda birinci ligdeler. Bizler onamlardan da desteğimizi esirgemiyoruz. Biliyorsunuz ki yakın bir süreçte engellilerimize yönelik bir sürü etkinliklerimiz oldu. Birçok ilde olmayan Engelliler Merkezi Afşin’imizde var. Yakın bir zamanda da engellilerimizin engelleri aşması adına onlara yönelik okuma ve yazma kursu açtık. Özellikle ihtiyaç duyulan bir kurstu bu. Bu kurslarımızda işitme engelli sporcularımız da okuma ve yazma öğreniyorlar. Başarıdan başarıya koşan bir takımımızla da gurur duyuyoruz ve daima onlarında yanındayız” 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.