AFŞİN EMİTT 2017'DE YERİNİ ALACAK

AFŞİN EMİTT 2017'DE YERİNİ ALACAK

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ocak 2017 08:37
AFŞİN EMİTT 2017'DE YERİNİ ALACAK

Afşin Belediyesi, bu yıl 21.’si düzenlenecek Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında Eshab-ı Kehf Külliyesini tanıtacak.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, 70 den fazla ülkenin ve hemen hemen tüm illerin katıldığı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında Kahramanmaraş'ın ve Afşin'in göz nuru olan Eshab-ı Kehf'i en iyi şekilde tanıtmak istediklerini belirtti.

Eshab-ı Kehf'in, UNESCO Dünya Mirası Listesi kalıcı listesinde yer alması için çalışmalar yaptıklarını belirten Güven, "Bu tür fuarlara katılmamızın yegane sebebi göz nurumuz olan manevi mirasımız olan Eshab-ı Kehf’i tanıtmak. Yerli ve yabancı turizmcilere, turistlere, gezi severlere Eshab-ı Kehf’i en iyi şekilde tanıtma amacındayız." dedi. Külliyeyi tanıtmak için yoğun çalışma yürüttüklerini dile getiren Güven, bundan sonraki süreçte, külliyenin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınması için gayret göstereceklerini belirtti.

Afşin'deki Ashab-ı Kehf Külliyesi'nin, Kur'an-ı Kerim'de Kehf suresinde geçen "yedi uyurlar"ın bulunduğu gerçek yer olduğuna ilişkin tescilin yapıldığını hatırlatan Güven, şunları kaydetti: "Külliyenin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınmasıyla önemli bir aşama geçtik. Bundan sonra burasının bütün nesillere bir dünya mirası olarak bırakılmasını hedefliyoruz. UNESCO kalıcı listesine alınması noktasında müracaatlarımız var. Eshab-ı Kehf kalıcı listede yer aldığında turizm anlamında da elimizi çok rahatlatacak. Bizim amacımız bu tür organizasyonlarda Eshab-ı Kehf’i tanıtmak."

26 – 29 Ocak 2016 tarihleri arası İstanbul TÜYAP’ta düzenlenecek fuar için gerekli hazırlıkları yaptıklarını belirten Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “ 2016 yılında 20.'incisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında Afşin’imizi temsil ederek Eshab-ı Kehf temalı 90 metre kare alana oluşturulmuş stantta fuar ziyaretçileri ile buluştuk. Aynı zamanda EMİTT 2016 Bölgenin havasını yansıtan en iyi stant ödülüne layık görüldük." dedi.

EMİTT Fuarının dünyanın en büyük 5. büyük turizm fuarı olduğunu belirten Güven, "EMITT’e tur operatörleri, seyahat acentaları, oteller, hava yolları, gemiyle seyahat firmaları, turistik beldeler, kültür ve turizm müdürlükleri, kalkınma ajansları, uluslararası tanıtım ofisleri, araç kiralama firmaları, hastaneler, il ve ilçe belediyeleri ve turizm sektörüyle ilgili tüm kuruluşlar katılıyor. 

Bu yıl 21.cisi düzenlenecek olan 2017 EMİTT fuarına daha profesyonel hazırlıklar yaparak, Eshab-ı Kehf temalı standımızda ilçemizin tarihi, turistik, kültürel ve doğal değerleriyle en iyi şekilde tanıtmayı hedefliyoruz. Standın, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, en gözde stantlar arasında yer alması için çaba harcayacağız. Üç ayı aşkın süredir hazırlandığımız bu fuar turizm açısından büyük önem taşıyor. Türkiye turizminin çeşitliliğine destek vermek ve gelen işbirliği taleplerini değerlendirmek adına yeni projeler sunan EMITT, Afşin turizm sektörü için büyük bir fırsat anlamına geliyor” açıklamasında bulundu.

Başkan Güven, hazırlık kapsamında Afşin’i tanıtıcı Türkçe ve İngilizce broşür, hazırlandığını, tanıtım amaçlı yayınların ziyaretçilere dağıtılacağını belirtti. EMİTT'te 21. Yıl Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yollarının kurumsal sponsorluğunda, KOSGEB'in desteğiyle ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm 'Yatırımcıları Derneğinin (TYD) iş ortaklığında yapılacak. Bu yıl kongre turizmi, kış ve outdoor sporları turizmini de gündemine alarak turizm fuarcılığında bir ilke imza atan 21. EMITT Fuarı, profesyonel ziyaretçi ve tatilci ziyaretçi sayısıyla rekor kırdığı bildirildi. 1997 yılında başlayan ve Voyager adıyla düzenlenen EMITT Fuarı, 8 ülke ile yola çıkmıştı. 21. yılda hedefi ise 8 ülke ile başlayan bu yolculuğu 80 ülkeye taşıyarak daha geniş kitleye hitap edilmesi sağlanacağı belirtildi. Geçen yıl 2016 te 20.ncisi gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında Almanya, Arjantin, Azerbaycan, Bahreyn, Bulgaristan, Brezilya, Beyaz Rusya, Fransa, İngiltere, İtalya, İran, Hırvatistan, Hindistan, Güney Afrika, Gürcistan, Karadağ, Kuveyt, Küba, Kore, Makedonya, Maldivler, Malta, Mauritius, Mısır, Moğolistan, Letonya, Lübnan, Özbekistan, Rusya, Slovenya, Seyşeller, Tayland, Tunus, Vietnam, Yemen ve Yunanistan vb. gibi 80’e yakın ülkeden 4550 katılımcı ile gerçekleştirmişti.

 

 

 

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.