Afşin MYO’da Mezuniyet Coşkusu

Afşin MYO’da Mezuniyet Coşkusu

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Haziran 2016 10:27
Afşin MYO’da Mezuniyet Coşkusu

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Afşin Meslek Yüksekokulu’nda 114 öğrenci mezuniyet sevincini yaşadı.

KSÜ Afşin Aşık Mahzuni Şerif Yerleşkesi Hayati Vasfi Taşyürek Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen mezuniyet töreninin açılış konuşmasını KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı. “Biliyoruz ki sizin özgüveniniz, sizin azminiz bu ülkenin en büyük teminatıdır. Bizim bu ülkeye, bu şehre, bu medeniyete, aidiyet bağlarımızın güçlü olması, yarınların huzur ve emniyet içinde olması anlamına gelir.” diyen Rektör Deveci, “Buradan bu heyecanın, bu coşkunun ikliminden ilan ediyorum ki buradaki gençlik, devraldığı mirasın, omuzlarındaki yükün farkında olan bir gençliktir. Bu gençlik, kavganın, çatışmanın değil dayanışmanın, paylaşmanın, kucaklaşmanın tarafında bir gençliktir. Bu gençlik zifiri karanlıkta ak sütün içindeki ak kılı fark edecek kadar gözü keskin bir gençliktir.” ifadelerini kullandı.

Rektör Deveci, mezun öğrencilere “Hayatta ‘iyi ve kötü’ mücadelesi mutlaka olacaktır. Bedeli olsa dahi siz daima iyilerden olun. Zira sonuçta iyi olan haklı çıkacaktır. Hırslarımızı, arzularımızı, hedeflerimizi gerçekleştirirken ölüm karşısında da değerli olacak işler yapmak bizim idealimiz olsun. Saygın olmanın zengin olmaktan daha değerli olduğunu unutmayınız. Çevrenizdeki insanların yücelmesi ve başarısı sizi de yüceltecektir. İdealist olun ama kıskanç olmayın! Kıskançlığın ilk ve en büyük zararı kişinin kendisine yöneliktir.” tavsiyelerinde bulundu.

Göksun Kaymakamı Ali Edip Budan da kısa bir selamlama konuşması yaparak mezun öğrencileri tebrik etti. Budan, “Vatana millete hayırlı bireyler olarak hayatlarınızı devam ettirin. Çalışkan ve dürüst olun.” şeklinde konuştu.

Afşin Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Kaya ise mezun öğrencilere seslenerek “Hayatta bir farkınız olması için bir iz bırakmalısınız.” dedi. “Her nerede olursak olalım, her ne iş yaparsak yapalım, en iyisi olmaya ve en iyisini yapmaya gayret edelim.” diyen Kaya, mezun öğrencilere “Aklınızı ve vicdanınızı kimseye kiraya vermeyin. Hep haktan ve hakikatten yana olun. İnsanımıza hizmet etmeyi şerefli bir vazife bilin. Hatalarınızla yüzleşmekten korkmayın. Hatasını bilen insan doğruya bir adım daha yaklaşır.” tavsiyelerinde bulundu.

14-002.jpg

Mezun öğrenciler adına dönem birincisi Döndü Bardız da kısa bir konuşma yaparken, dereceye giren öğrencilere ödülleri Rektör Deveci ve protokol üyeleri tarafından verildi. Afşin Meslek Yüksekokulu dönem birincisi Döndü Bardız olurken, Serkan Gökahmetoğlu ikinci ve Nalan Yıldırım üçüncü oldu.

Mezuniyet töreni, müzik dinletisi ve dans gösterilerinin ardından, öğrenci mezuniyet andının okunması ve kep atma töreni ile son buldu.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.