Afşinder Anneleri, Kınalı Kuzularını ziyaret etti

Afşinder Anneleri, Kınalı Kuzularını ziyaret etti

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mayıs 2017 18:16
Afşinder Anneleri, Kınalı Kuzularını ziyaret etti

Kısa adı Afşinder olan, Afşin Eshab-ı Kehf Dostluk Kültür ve Çevre Derneği, kültürel programlar kapsamında gerçekleştirdiği Çanakkale Gezisinde, dernek üyesi Anneleri Çanakkale deki yüzbinlerce şehit Kınalı Kuzularla buluşturdu.

Birçok alanda sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiren Afşinder, yüzbinlerce vatan sevdalısının şehit olduğu Çanakkale’ye üç otobüs ile kültürel gezi programı düzenledi. Dernek üyelerinin özellikle ailecek katıldığı programa ilgi yoğundu.

Sabah erken saatte üç otobüs ile toplu halde Çanakkale’ye hareket edildi. Gelibolu da sabah kahvaltısı yapıldıktan sonra, alınan uzman rehber eşliğinde Şehitlikler, Kilitbahir, Seyit Onbaşı Anıtı, Kabatepe, Namazgah, Kanlı Sırt, Çataldere Şehitliği, Abide, 57. Alay, Tabyalar, Siperler, Seddülbahir, Şahindere Şehitliği, vb. birçok alan beraber gezildi. Gelibolu da beraberce yenen yemeğin ardından akşam İstanbul’a dönüşe geçildi.

Konu hakkında açıklama yapan Afşinder Başkanı Ahmet Ardıç, Çanakkale Ülkemiz için bir dönüm noktası niteliğinde bir savaş. Deniz ve karada gerçekleşen vatan mücadelesinde, inancın gücünü görmek açısından büyük önem arz ediyor. Bizde üyelerimize özellikle Anneler gününde böyle anlamlı bir gezi programı düzenleyerek, Çanakkale de her karış toprağı Şehit kanı ile sulanmış yüz binlerce kınalı kuzuları ile buluşup hasret gidermelerini arzu ettik.

Hepimiz Annelerimiz için bir kınalı kuzuyuz. Burda ki manevi atmosferi her Annenin görüp evlatlarını ona göre yetiştirmesi gerekir. Bu gezimizde Annelerimiz çok heyecanlı ve şevkli idi. Bir birinden güzel hazırlık yapmışlar. Beraberce bu manevi ruhu teneffüs ettik. Bu geziyi tüm Annelerimize armağan ederek onların saygı ve hürmetle ellerinden öpüyorum, dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.