Afşinder Büyük Usta Aşık Yener’i şiir ve türküleri ile andı

“Kız sen İstanbul’un neresindensin”, “Başı duman pare pare” gibi meşhur olmuş bir çok eseri bestelenip ünlüler tarafından seslendirilen...

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ekim 2017 15:22
Afşinder Büyük Usta Aşık Yener’i şiir ve türküleri ile andı

“Kız sen İstanbul’un neresindensin”, “Başı duman pare pare” gibi meşhur olmuş bir çok eseri bestelenip ünlüler tarafından seslendirilen Aşık Yener, İstanbul’da kültürel anlamda yaptığı etkinlikler ile bilinen Afşinder tarafından düzenlenen bir gece de şiirleri, hatıraları ve türküleri ile anıldı.

Beş binin üzerinde şiiri olan ve Binboğadan Marmaraya adlı basılı bir eseri de bulunan büyük usta Aşık Yener, kabri başında yapılan anma etkinliğinin ardından, ailesinin, yakın dostlarının yanında şiirlerini ve türkülerini seslendiren sanatçılarında katılımı ile dernek merkezinde gerçekleştirilen gecede dernek üyeleri şiir ve türkülere doydu.

afsinder-buyuk-usta-asik-yener’i-siir-ve-turkuleri-ile-andi1.jpg

Program Mehmet Ali Arslantaş’ın şiir sunumu ile başladı. Açılış konuşmasında Afşinder başkanı Ahmet Ardıç, bizler her zaman değerlerimize sahip çıkmak zorundayız. Aşık Yener de şehrimizin yetiştirdiği birçok değer gibi önemli bir yere sahip. Vefatının yıl dönümünde kabri başında yaptığımız etkinliğin devamı olarak, büyük ustayı bugünde şiir ve türküleriyle sizlerle buluşturmayı arzu ettik. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum dedi.

Aile adına kürsüye gelen Aşık Yener’in oğlu M. Emin Yener ise onun yaşam felsefesinden, eserlerindeki farklılıkların onun gönül zenginliğinin bir göstergesi ve her şiirinde onun farklı bir yönünü bulabilirsiniz diyerek memleket adına yazdığı şiirlerinden örnekler verdi. Yakın dostu merhum Cem Karaca’nın da kayınpederi olan H. Hüseyin Erkan ise vefatından önceki son görüşmelerinden ve vasiyeti niteliğindeki mezar yeri hatırasından bahsetti.

Daha sonra sahneye Aşık Yener’in birçok eserini besteleyen Arab Ali Gülşen ile Yaşar Gören, hatıralarından bahsettikten sonra bir birinden güzel türküleri sırası ile seslendirerek dinleyicileri hem duygulandırıp, hem coşturdular.

afsinder-buyuk-usta-asik-yener’i-siir-ve-turkuleri-ile-andi2.jpg

Son olarak kürsüye Düşler Dünyası Şairler Topluluğundan Garip Yadigar ile Resul Civcik ise Aşık Yeneri şiir dünyası çok yakından tanıyor, onun şiirleri bizler için çok değerli ama maalesef tanıtımı çok yapılmıyor. Bugün burda olmaktan biz şairler çok keyif aldık. Hemşerileri tarafından böyle hem kabri başında hem de dernek merkezinde şiir ve türküleri ile anlamlı bir etkinlik düzenlediği için dernek yönetimine teşekkür ediyoruz diyerek, hatıralarından bahsedip, şiirlerinden örnekler sundular.

Program misafirlere yemek ikramı ve hatıra fotoğrafı çekilerek son buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.