Ahmet Özdemir, "Dersimize iyi çalıştık"

Kahramanmaraş 1 Kasım'a hazırlanıyor. AK Parti Onikişubat şlçe Başkanı Ahmet Özdemir, AK kadroların seçime, yapılan hataları görüp, bunların telafisini sağlayarak hazırlandığını vurguladı. Özdemir ayrıca AK Partinin asıl muhatabının kim olduğunu söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ekim 2015 17:10
Ahmet Özdemir, "Dersimize iyi çalıştık"

Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu nasıl değerlendirirsiniz?

Türkiye’yi erken seçime götürmek adına 2 ay görev yapacak olan seçim hükümetinin kurulması Cumhuriyet tarihinde bir ilk oldu. Bu sonuç 7 Haziran genel seçimlerinin sonucudur. Bu sonuçtan herkesin çıkarması gereken dersler var. Muhalefetin, HDP’yi parlatıp parlak çocuk gibi gösterenlerin, AK Partinin ve vatandaşımızın çıkarması gereken dersler var. Yeni yapılacak seçimde dersine iyi çalışan ve dersi iyi alan başarılı olacaktır. Bizim bu derse iyi çalıştığımızı düşünüyorum. Herkes biraz daha makul hale gelecek.

Bizim bu seçimdeki muhatabımız HDP ve MHP değildir. Bizim muhatabımız vatandaşımızdır.  Biz vatandaşımızın bize karşı olan gönül kırıklığını tamir etmeye çalıştık. Vatandaşımız da bize verdiği dersin maliyetinin ağır olduğunu fark ettiğini düşünüyorum. Seçim sonuçlarını analiz etmek için esnafımızla, vatandaşımızla, istişare ediyoruz. Bu seçimin sonucunda yeniden Türkiye’de bir istikrar ve tek başına iktidar olacak.

Başkanlık sistemi olsaydı bugünkü sıkıntılar yaşanır mıydı?

Başkanlık sistemi olsaydı Türkiye bugünkü gibi bir sıkıntıya girmezdi. Biz vatandaşımıza başkanlık sistemini anlattık ama vatandaşımız başkanlık sistemine vakıf olamadı. Başkanlık sistemi Belediye başkanlığıdır. Bizim herhangi bir belediyemizde belediyemizi çalıştıran icra organı meclistir. Belediye meclisinin içinde AK Partili de var, CHP’li de var, MHP’li de var. O meclis belediyeyi çalıştırıyor. Siz hiç çalışamadığı için tıkanmış ve istifa etmiş belediye duydunuz mu? İşte Başkanlık sistemi budur. Türkiye’nin başkanı partilerle beraber ülkeyi yönetecektir. Katılımı sağlayan daha demokratik bir yöntem olacağını vatandaşımıza daha iyi anlatmak gerekiyordu. Demek ki zamanı daha gelmemiş. Her ne kadar başkanlık sistemi ülkemizin bu noktada daha iyi olacağını gösteriyorsa artık hareket noktamız bu olmayacaktır.

Kahramanmaraş için siyasi öngörünüz nedir?

Bu seçime HDP ve MHP yönüyle bakmak lazım. AK Parti ve CHP yönü ile bakmak doğru olmaz. Biz Ak Partililer olarak   lokal unsur olan ve hepsi bir araya geldiğinde sorun oluşturan o sıkıntıları çözeceğiz.  Eğer bunlar bir hataysa bunları telafi edeceğiz. MHP ve HDP’nin çok büyük hataları var. Belki bunlar kasıttır. Vatandaşımız bunun cezasını verecek. HDP’nin masum bir parti olmadığı Türkiye partisi algısı bir şablon olduğu, aslında altında eli kanlı teröristlerden beslenen bir vampir yapı olduğu ortaya çıktı, dahası da çıkacaktır.

MHP’nin seçim beyannamesinde Devlet Bahçeli Suya yazı yazmayacağız, hamaset yapmayacağız, bu ülkenin geleceği için ne sorumluluk almamız gerekirse elimizi taşın altına koyacağız diyordu. Alparslan Türkeş döneminde beri de MHP’nin liderleri ülkenin kritik döneminde elini taşın altına koymuştur. Ama bugün bu noktada bunu gösteremedi. MHP’ye oy veren seçmenin beklentisini partinin üst yapısı veya genel başkanı karşılayamadı. Seçmen ile genel merkez arasında gönül bağı koptu. Biz bu konuda MHP seçmeninin yanındayız. MHP’nin seçmeni dirayetli bir seçmendir. İnisiyatif alır, mücadele eder ve heyecanı severler. Ama Devlet Bahçeli’de o yok. Sorumluluk almadı ve sorumluluktan uzak durdu. Ülkenin durumunun da ne olacağına bakmadı.  MHP’li sandıkta bunun cezasını verecektir.

Biz Kahramanmaraş’ta Türkiye genelinin üzerinde bir oy aldık. Buda bizi Türkiye 3’üncüsü yaptı. Milletvekili kaybetmedik. Ama bunda da üstün bir başarı olarak görmedik. Biz Türkiye 1’incisi olduğumuzda başarılıyız diyeceğiz. Bizim heyecanımız yüksek. Onun için çaba göstereceğiz.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.