Ahmet Özdemir’den bir açıklama daha

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir Konteyner Kentte işten çıkarıldıklarını ve yerlerine şehir dışından işçi getirildiğini iddia eden, sonrasında protestolar yapan kişiler ile ilgili özel açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ekim 2017 09:33
Ahmet Özdemir’den bir açıklama daha

İl Başkanı Ahmet Özdemir eylemler sonrası yaptığı açıklamada işe geri alımlar yapılacağını belirtmişti. Son olarak olarak 6 Ekim Cuma günü İl Başkanı Ahmet Özdemir’den bir açıklama daha aldık. Ahmet Özdemir yaptığı açıklamada işe geri alımlarda önemli kriterler belirlediklerini ve mülakatlar sonucu alım yapacaklarını söyledi.

Diriliş Gazetesi olarak AK Parti İl Başkanı Av. Ahmet Özdemir’den aldığımız açıklama şu şekilde;

“İşe geri alınacak olan vatandaşlarda özel kriterler belirlendi. Bu kriterleri istişareler sonucu belirledik. Uzun yıllar çalışanlar, tek başına geçim sağlayanlar, çocuk okutanlar, geçim sıkıntısı yaşayanlar, kira ödeyenlere öncelik tanınacak. Bu mülakatlar sonucu işe geri alımlar yapılacak.”

Konuyu yakından takip eden Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, mağduriyetler ile ilgili olarak konunun takipçisi olacaklarını belirterek, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ve AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ile bir dizi görüşmeler gerçekleştirdiğini belirterek mevcut kişiler arasından işe tekrar alım yapılacağını açıklamıştı.

BAŞKAN ÖZDEMİR'İN İLK AÇIKLAMASI

Ahmet Özdemir’in konuyla ilgili 03 Ekim 2017 tarihinde yaptığı açıklaması;
"Daha önce ihaleyi alan firmanın süresi 1 Ekim'de bittiği ve ihaleyi de başka bir firma aldığı için o ihalede çalışan personellerin görev süresi dolmuş. Ama işi alan yeni firma bu arkadaşlarımızın bazılarını değerlendirip bazılarını değerlendirmemiş ve aynı zamanda AFAD yeni ihalede kadroda eksiltmeye gitmiş. 254 personel çalışırken 161 personelle yeni ihale yapılmış. Doğal olarak da vatandaşlarımızda bir mağduriyet oluştu. Yani yaklaşık 93 arkadaşımıza bu konuda bir mağduriyet oluştu. Hem Başbakan Yardımcımız Recep Akdağ ile hem AFAD Başkanımız Mehmet Güllüoğlu ile ve Genel başkan Yardımcımız Mahir Ünal aracılığıyla konuştuk ve bu mağduriyetin giderilmesiyle ilgili şöyle bir formül geliştirdiler. 'Bu arkadaşlarımızın 64 tanesini daha yeniden alabilmek için sözleşmedeki iş artışını kullanalım' dediler. Bu şekliyle 64 arkadaşımız daha yeniden alınacak. Yani 30 civarında bir arkadaşımızın mağduriyeti söz konusu olacak. Bu arkadaşlarımıza da iş bulabilmek için elimizden geleni yapacağız. Alınacak 64 kişide de bir siyasi referans söz konusu olmaksızın ailesinde bu işten başka bir geliri olmayan, çocuk sayısı ve oradaki hizmet yılı gibi objektif kriterlerle bir değerlendirme yaparak bir komisyon kurup ona göre alacaklar."

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.