AK Parti Grubundan Halep’e yardım

AK Parti Grubundan Halep’e yardım

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mart 2017 17:06
AK Parti Grubundan Halep’e yardım

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) AK Parti Grup Başkanlığı Kahramanmaraş'tan Halep'e 5 tır gıda malzemesi gönderdi. Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, “Biz sınırlarımızı genişletmeyi, bir başka ülkenin topraklarına çökmeyi, bir emperyal duyguyu asla düşünmeyiz” dedi.

  Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde (KAFUM) düzenlenen törende konuşan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, dünyanın bütün coğrafyasında bütün mazlumlara ulaşmaya çalıştıklarını belirterek, “Bugün buradan Halep’te hastanelerde hastaların bombalandığı, okullarda çocukların bombalandığı, pazar yerlerinde kadınların bombalandığı Halep’ten tahliye edilen evsiz, işsiz, aşsız, muhtaç biçare insanlara bir yardım eli uzatıyoruz. Aslında biz buna yabancı değiliz. Suriye’deki insani kriz başladıktan sonra 6 yıldan beri bu milletimiz bir yandan ensar olma bilinciyle kardeşlerine hizmet ederken, bir yandan da Halep’e yardımlar ulaştırdılar. Sadece oralara da ulaştırmadılar aslında. Pakistan’a, Çad’a dünyanın başka coğrafyasına bütün mazlumlara ulaştılar. Bu gördüğünüz 15 tır malzeme Halep’in tahliyesi başlayınca oradaki insanların dertlerine bir parça çare olsun diye Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Beyin talimatıyla AK Parti'li milletvekillerinin bağışlarından oluşmuştur. 15 tır gıda malzememizi gönderiyoruz” dedi.
  Gönderilen gıda yardımlarının nasıl dağıtıldığı hakkında bilgiler veren Kaynak, “Bundan sonra Suriye’de 2 bin 200 kilometrelik alanda DEAŞ teröründen temizlenen alanda asla bir aç insan, asla ilaçsız insan bırakmamak için AFAD olarak Kilis’te Çobanbey sınırımızda büyük bir lojistik sınırı yaptık. İçinde soğuk hava depoları var, kuru gıda depoları var. Fırınlar var. İnşallah akaryakıt tankları da kuracağız. Dolayısıyla oradaki insanların yardımlara düzenli olarak ulaşmasını sağlayacağız. Bugün bu tırlar oradaki depoya intikal edecek. Kimlere dağıtılacak bildiğiniz gibi orada yerel meclisler var. Her yerleşim biriminde yerel meclisler var. Ve dünyanın meşru kabul ettiği Suriye geçici hükümeti var. Yine dünyanın meşru kabul ettiği Özgür Suriye Ordusu var. Onlar orada tespit ettiği fakirlere, kimsesizlere, ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklar” diye konuştu.

h2-002.jpg
  Yapılan hizmetlerin karşılığında asla sınırları genişletmeyi, bir başka ülkenin topraklarına çökmeyi, bir emperyal duyguyu asla düşünmeyeceklerini söyleyen Kaynak, şöyle devam etti:
  “AK Parti kurulurken temel felsefesi şuydu; İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Çünkü devlet insan için var. Devlet millet için var. Devlet hizmet için var. O yüzden bu hizmetlerin aksamadan yürümesi içinde değerli grup müdürümüzün söylediği gibi önümüzde tarihi bir dönemeç var. 16 Nisan aynı zamanda bizim bu hizmetleri, millete yaptığımız hizmetleri ve hep yaptığımız hizmetleri daha sürdürülebilir bir hale getirebilmemiz içinde kapısını açacak. Nasıl olacak? İstikrarlı bir Türkiye sadece kendisine değil bütün İslam ümmetine hizmet edecek. Bu hizmetlerimizin karşılığında asla biz sınırlarımızı genişletmeyi, bir başka ülkenin topraklarına çökmeyi, bir emperyal duyguyla asla düşünmeyiz. Biz sadece orada bir mazlum varsa, orada bir mağdur varsa, orada bir muhtaç varsa onların yanında oluruz.” 
  İçerisinde 12 bin gıda kolisi ve çuvalı bulunan tırlar daha sonra İl Müftüsü Celal Sürgeç’in duaları eşliğinde Kilis Çobanbey lojistik üssüne doğru yola çıktı.
  Tırları uğurlamaya AK Parti TBMM Grup Amiri Halil Ergen, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve vatandaşlar katıldı.

h1-003.jpg

KAYNAK: İha

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.