AK PARTİ, KAHRAMANMARAŞ’TA YİNE YÜKSEK OY ALIR!

AK Parti Onikişubat Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Gökhan Gökşen, Kahramanmaraş’ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgisine dikkat çekti…

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
AK PARTİ, KAHRAMANMARAŞ’TA YİNE YÜKSEK OY ALIR!

 AK PARTİ, KAHRAMANMARAŞ’TA YİNE YÜKSEK OY ALIR!

 

AK Parti Onikişubat Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Gökhan Gökşen, “Ben işletme uzmanıyım. Aynı zamanda tıp doktoruyum ve diğer taraftan da yazarım, sanatçıyım. Bunların hepsi bir şehrin inşa edilmesinde çok büyük katkılar sağlayacak enstrümanlar” dedi.

Gökhan Gökşen, AK Parti’yi Kahramanmaraş’ta değerlendirirken “Kahramanmaraş’ta AK Parti kurulduğu günden beri çok büyük bir teveccühle karşılandı halk tarafından. Vatandaşlarımızın oylarıyla bu günlere kadar gelindi. Kahramanmaraş’ta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a olan ilgi ve sevgi gerçekten insanların gönlünden içinden geliyor. İnsanlarımız bir sevgi gösterisinde bulunulmakta ve bu sevginin karşılığı oylara da yansımaktadır. Bu dönemde de Allah’ın izniyle son genel seçimlerde olduğu gibi yerel seçimlerde de Türkiye’deki en yüksek oylara sahip olan illerden birisi olacağını tahmin ediyorum” dedi.

 

ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ İÇİN ADAY ADAYI OLDUNUZ, NEDEN BELEDİYE BAŞKANLIĞINA TALİP OLDUNUZ?

 

Kahramanmaraş’ı ve bu toprakları çok seviyorum. Bu topraklarda doğmuş, büyümüş ve bu topraklarda yetişmiş birisiyim. Kendi deneyimlerimi, bilgi birikimimi ve gençliğimi bu topraklara, bu memlekete hizmet ederek değerlendirmek istiyorum. Çünkü vatandaşa hizmetin, millete hizmetin hakka hizmet olduğunu düşünerek yetişmiş birisiyim. Bu amaçlarla Onikişubat kurucu belediye başkanlığına talip oldum.

Bildiğiniz gibi belediyelerimiz yeni kurulacak. Seçimden hemen sonra mazbatayı alan belediye başkanlarımız öncelikle belediyenin kurumsal yapısını kurmakla görevliler. Bu alanda bilgi birikimim yeterli olduğunu düşünüyorum. Çünkü geçtiğimiz iki yıl içerisinde Necip Fazıl Şehir Hastanesinin kuruluşu çalışmalarında il koordinatörü olarak, sağlık müdür yardımcısı olduğum dönemde görev aldım. Daha sonra Kamu Hastaneleri Birliği kurumunun sağlık müdürlüğünden ayrışması sırasında görev aldım. Akabinde aynı süreçte sağlık müdürlüğünden halk sağlığı müdürlüğünün ayrılması sırasında da sağlık müdürlüğünde müdür yardımcısı olarak görev yapmaktaydım.

İki yıl içerisinde üç kurumun sıfırdan teşekkülünün bizzat içinde olma fırsatını yaşadım. Bu düşüncelerle Onikişubat Belediyesinin Kahramanmaraş’ın lokomotif belediyesi olacağını düşündüm, bu metropol ilçede yapılacak şeyler, bu büyük ilçede yapılacak şeyler Kahramanmaraş standartlarını yükseltecek, standartlarını belirleyecek… En yüksek çıtanın Onikişubat olduğu düşüncesiyle Onikişubat belediyesinden aday adayı olarak AK Partiden başvurumuzu yaptık

 

ONİKİ ŞUBAT BELEDİYESİNİN OLUŞACAĞI YERDE NE GİBİ EKSİKLİKLER GÖRÜYORSUNUZ, YANİ ORANIN İHTİYACI OLAN NEDİR?

 

Biraz öncede söylediğim gibi; Kahramanmaraş’ın sosyal ve ekonomik olarak en gelişmiş bölgelerini içerisinde barındırdığı gibi barajların öbür yanında batı köyler dediğimiz alanlarda da Kahramanmaraş’ın en güzel doğa güzelliklerinin en güzel su kaynaklarının ve daha farklı sosyal çevrelerin bulunduğu alanlarında içerisinde barındırmaktadır.

 Öte yandan Hayrullah ve Yusuflar mahallesinden başlamak üzere devam eden çizgide Ulucaminin bu tarafındaki mahallelerde ve Serintepe’de kentsel dönüşüm ihtiyacı var. Yani eski mahallelerden yeni mahallelere dönüşüm olduğu bir alanı da Onikişubat kapsamaktadır. Biz özellikle bu bölgede bu yüksek standartlara sahip Onikişubat bölgesinde gerçekten dünya çapında dünya ölçeğinde bir belediyecilik hizmeti yapabilmek için bu işe talip olduk. Hekim olarak insanın ihtiyaçlarını en iyi bilen meslek gruplarından birisi olduğunu düşünüyorum.

Bu bölgede, daha önce de söyledik, tekrar söyleyelim isterseniz: Bu bölgede yaşayan öncelikle kadınlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın, yaşlılarımızın, engelli vatandaşlarımızın huzur içerisinde bir sosyal yaşam alanına kavuşmasını hedefliyoruz. Çünkü insanların, özellikle kadınlarımızın layık oldukları sosyal imkânlara kavuşmasını, gençlerimizin sportif anlamda fiziksel aktivite anlamında ve kendi ihtiyaçlarını kendi dönemlerine uygun modern bir kentte yetişmesini sağlamak anlamında çalışmalarımızı yapacağız.

Onikişubat bölgesine Kahramanmaraş’ta bir stadyum yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Onikişubat bölgesini içerisinden nehir geçen nadir bölgelerden birisi olarak görüyoruz. Dünyanın çok az şehirlerine nasiptir bu iş… Onikişubat bölgesinde su kenti olmaya aday bir coğrafya var; gerek hem Ilıca hem Döngele’deki sıcak su kaynaklarının bulunması ve başka kaynakların ortaya çıkıyor. İçerisinde barajlarla birlikte, güzel bir coğrafyanın Başkonuş gibi endemik bitki örtüsüne sahip eşsiz bir coğrafyanın bulunduğu bir yerin turizm anlamında büyük bakir bir alana sahip olduğunu düşünüyorum.

 Zaten yıllardır Kahramanmaraş’ın tanıtımıyla turizmiyle ilgili çalışmaların içerisindeyiz. Dünyanın bu eşsiz coğrafyasını görebilmesi için öncelikle tanıtım, daha sonra turizm alt yapısının acilen hazırlanması gerektiğini düşünüyorum. Bunun neticesinde şehrimize gelecek olan sıcak parayla esnaflarımızın küçük ve orta ölçekli işletmelerimizin çok daha büyük bir sermayeye kavuşacağını ümit ediyorum. Bu komple bir yatırım ve komple bir hazırlık gerektiren biraz öncede söylediğim gibi özellikle amatör spor kulüplerimiz başta olmak üzere hem Kahramanmaraşsporumuz da dâhil olmak üzere futbolda, basketbolda, yüzmede veya insanların ilgilendiği diğer spor dallarında, ata sporumuz güreşte, atıcılıkta, bireysel diğer spor dallarında, Kahramanmaraş’ın ciddi bir alt yapıya kavuşturularak Onikişubat bölgesinde bu yaşam alanlarında insanların yaşamasını hedefliyoruz.

Bir diğer noktada şunda ifade etmek isterim: Herkese uygun yaşam alanları, yani evinden dışarı çıktığı zaman insanların yeşil bir alanda yürüyüş yapması kadar güzel bir şey var mı yada bir su sesinin arasında şelalelerin arasında gezmek kadar huzur verici bir şey var mı? İşte biz Onikişubat Belediyesinde huzur şehrini inşa etmeyi düşünüyoruz ve bu huzur kentiyle de turizm tanıtıma önem vererek bir turizm kenti haline dönüştürerek, insanın her ferdin kendi ihtiyaçlarını karşılayabildiği kendi ihtiyaçlarına cevap bulabildiği şeffaf ve adaletli bir yönetimle yönetilen belediyecilik anlayışını benimsiyoruz.

 

AZ ÖNCE MESLEĞİNİZLE İLGİLİ BİR SÖYLEMİNİZ GEÇTİ. MESLEĞİNİZ İNSAN ODAKLI OLAN BİR MESLEK, YANİ ASLINDA BÜTÜN HEPSİ ÖYLE. AMA BİRE BİR İNSANLA İLGİLİ OLAN HASSAS BİR MESLEK. MESLEĞİN PROJELERE YANSIMASI NASIL OLUR?

 

 Ben işletme uzmanıyım. Aynı zamanda tıp doktoruyum ve diğer taraf tanda yazarım, sanatçıyım. Bunların hepsi bir şehrin inşa edilmesinde çok büyük katkılar sağlayacak enstrümanlar.

Biraz önce de söyledik; bir özürlünün, bir engelli kardeşimizin rampasının kaç derece eğime sahip olması gerektiğini herhalde bir hekimin bilmesi kadar doğal bir şey olamaz ya da sıcak su kaynaklarıyla Ilıca’yla, Döngele’yle, Başkonuş’un oksijeniyle insana nasıl bir sağlık turizmiyle, sağlık turizminin neler getirebileceğini.. Herhâlde mesleğimiz dolayısıyla çok yakınındayız, içerisindeyiz.

Bu düşüncelerle kadınlarımızın sosyal ihtiyaçlarına yakın olduğumuzu düşünüyorum. Belediyecilik artık sadece binaların yapılmasıyla ilgili bir hadise değil. İşte bugün Gaziantep’te, Şanlıurfa’da meslektaşlarımızın başarılı belediyecilik hizmetlerini tüm Türkiye konuşmaktadır. Hem Fakıbaba hem Güzelbey meslektaşımız.

Çünkü hekimlik insanla iç içe olma sanatıdır, hekimlik insanın ruhunu fizikini ve fikrini çözebilme sanatıdır. Belediyecilikte bundan farklı bir olay değildir. İnsanın ruhen, fikren ve bedenen bir bütün halinde sağlıklı bir yaşam alanına kavuştuğu zaman insan tam sağlığına kavuşmuştur. Dünya Sağlık Örgütünün tanımı budur. Yaşam alanı fiziksel yaşam alanlarının nasıl düzenlemesi gerektiğini sağlıklı bir insanın hangi ortamda yaşaması gerektiğine bizler, mesleğimiz dolayısıyla vakıfız ve bu bilgi birikimimizi inşallah belediyecilikteki imkânlarla bir araya getirerek; tüm samimiyetimle söylüyorum dünyanın örnek aldığı bir belediyeciliğe imza atmaya talibiz.

 

SON OLARAK EKLEMEK İSTEDİĞİNİZ BİR ŞEY VAR MI?

 

Ben şundan bahsetmek isterim: Onikişubat belediyesinde şuan aday adayı olan tüm arkadaşlarımızın hepsine ayrı ayrı başarılar diliyorum; çünkü hepsi hem Dulkadiroğlu belediyesinde hem Büyükşehir belediyesinde hem de ilçe belediyelerinde hizmete talip olan arkadaşlarımız büyük fedakârlıklarla, büyük özverilerle aday adayı olarak yola çıkmışlar. Her birisinin projesi bizim projemizdir, hepsinin yaptığı fikirler bizim fikrimizdir. Çünkü biz büyük bir aileyiz, Kahramanmaraş’ız ve hepsine de başarılar dilerim.

Kahramanmaraş’ın destansı topraklarında büyüyen, yetişen ve bu topraklara hizmet borcunu ödemeye çalışan birisiyim. Çalışkan, dürüst, samimi, devletine bağlı insanların yaşadığı bir şehirdeyiz. Artık büyükşehir olan Kahramanmaraş’ın lokomotifi olacağına inandığım Onikişubat İlçesinde ulaşımıyla, imarıyla, kadınlara, gençlere, çocuklara, engellilere, yaşlılara kısacası toplumun her kesimine sağlanan sosyal ve kültürel imkânlarıyla Türkiye’ye örnek olacak bir kentin kuruluşuna katkı sağlamak istiyorum. 

1920 yılında 12 Şubat’ta tarihe yazılan bir destanın yazıldığı ilimizi, 2023 yılına Onikişubat’ın birlik ve beraberlik ruhuyla taşımaya hazırım. Eşsiz bir doğa güzelliğine ev sahipliği yapan, Dünya’da içinden nehir geçen nadir bir bölge olan Onikişubat ilçesinin kurucu belediye başkanı olmak için çıktığım bu yolda Kahramanmaraş’a ve sizlerin potansiyeline, gücüne inanıyor ve güveniyorum. Bu kente ve sizlere hizmet etmek için çıktığım bu yolda dua ve desteklerinizi bekliyorum.”

 

DR. GÖKHAN GÖKŞEN KİMDİR

 

1975 yılı Kahramanmaraş doğumlu. Öğrenimine Dumlupınar İlkokulunda başladı. Gazi Ortaokulu ve Kahramanmaraş Lisesi’ni takiben Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1998 yılında mezun oldu. Aynı yıl Kahramanmaraş Yeni Sanayi Sağlık Ocağında Başhekim olarak göreve başladı. Bu görevi sırasında sağlıkta pek çok ilke imza attı. Görev yeri Türkiye’de ilk SSK’lılara bakan Sağlık Ocağı unvanını aldı. 2005 yılında Yenişehir Devlet Hastanesi Acil servis Sorumlu hekimi olarak Acil servisin hizmet kalitesinin artırılmasına katkı sağladı. KSÜ İşletme Fakültesinde Yönetim Organizasyon alanında yüksek lisansını tamamladı. Hastanelerde iş tatmini ve verimlilik üzerine akademik çalışmalarda bulundu.

Kahramanmaraş’ın tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtılması amacıyla TRT, Kanaltürk, CNN, Ülke Tv vb. pek çok ulusal ve yerel tv kanalında çalışmaları yer aldı. 12 Şubat’ın ruhunu anlatan “Beyaz Sessizlik- Abdal Halil Ağa” kitabını yazdı. Kahramanmaraş’ın kurtuluş günü olan 12 Şubat’ı anlatan yazdığı piyes ve eserler pek çok kez sahnelendi. 31 Ekim Sütçü İmam Olayını anma etkinlikleri düzenledi. Pek çok toplantı ve akademik panele Kahramanmaraş üzerine sosyal, kültürel ve tarihi çalışmalarıyla konuşmacı olarak katıldı.

Kahramanmaraş Stratejik Düşünce Topluluğu Kurucu Başkanı, Kahramanmaraş Kent Konseyi Yürütme kurulu üyesi (Turizm-Tanıtım, Çevre Sağlık Çalışma Grubu Başkanı), Kahramanmaraş Tabipler Odası Genel Sekreterliği(2011)-halen Büyük Kongre Delegesi, Kahramanmaraş Engelliler Spor Kulübü Başkan Vekili,  KAFSAD(Kahramanmaraş Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği) ve BİLSEK(Gençlik Derneği) kurucu üyesi olarak Kahramanmaraş’ta her alanda faaliyetlerine gönüllü olarak devam etmektedir.

2011 yılı Genel seçimlerinde Ak Parti’den Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı oldu. Aynı yıl Kahramanmaraş İl Sağlık Müdür Yardımcılığı görevine atandı. Necip Fazıl Şehir Hastanesinin açılışında il koordinatörü olarak hastanenin birleştirilmesi ve açılış çalışmalarında bulundu. Kamu Hastaneler Birliği’nin kuruluşu sırasında NFŞH Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Binasında Başhekim Vekili oldu.

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdür Yardımcılığı sonrası başladığı, NFŞH Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Binasında Başhekim Vekili olarak çalışmaktayken istifa ederek Ak Parti Onikişubat İlçesi Belediye Başkanlığı Aday Adayı oldu. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.