AK Parti o vekil için harekete geçti!

AK Parti, CHP Trabzon Milletvekili Pekşen hakkında, 100 bin liralık manevi tazminat davası açıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ekim 2017 15:07
AK Parti o vekil için harekete geçti!

AK Parti'den, bir televizyon programında, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin "Darbeyi AKP'nin kendisi yaptı" ifadesini kullanan CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen hakkında, 100 bin liralık manevi tazminat davası açıldı.

Partinin avukatları Muammer Cemaloğlu ve Burhanettin Sevencan'ın açtığı davanın dilekçesinde, Pekşen'in 11 Ekim'deki televizyon programında darbe girişimi konuşulurken, "Darbeyi AKP'nin kendisi yaptı" dediği bildirildi.

YALANDIR, İFTİRADIR

Pekşen ve programdaki kişilerin diyalogları nakledilen dilekçede, "Davalının programda sarf ettiği, 'Darbeyi AKP'nin kendisi yaptı… Bu öngörülemeyen olaylar, bu şehitler, öngörülemeyen olaylar…' şeklindeki akla, mantığa, vicdana aykırı bu iddiası kesinlikle kabul edilebilir ve tahammülü mümkün bir iddia değildir, yalandır, iftiradır." ifadelerine yer verdi.

Haluk Pekşen'in bu açıklamalarının devam eden yargılamalardaki FETÖ yönetici kadrosunun ifadeleriyle tamamen paralel nitelikte olduğu belirtilen dilekçede, "Yine bu açıklamalar, davalının mensubu bulunduğu CHP'nin, yöneticilerinin, milletvekillerinin darbeye bakış açısı ile ilgili kendi içlerinde yaşadıkları karmaşanın, kafa karışıklığının, tutarsızlığın kamuoyuna yansıyan son örneğidir." ifadesi kullanıldı.

Ayrıca dilekçede, Pekşen tarafından AK Parti'nin siyasi ve sosyal kişilik değerlerine karşı ağır saldırıda bulunulduğu belirtilerek, Pekşen'den 100 bin lira manevi tazminat talep edildi.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.