AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal: Almanya ile sorun yaşamak istemiyoruz

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, Almanya ile yaşanan gerginliğin normalleşmeye başladığını vurgulayarak, "Sorun yaşamak istemiyoruz" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Kasım 2017 09:47
AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal: Almanya ile sorun yaşamak istemiyoruz

DW Türkçe'de yer alan habere göre, İstanbul'da yabancı haber ajanslarının muhabirleriyle bir araya gelen AKP Sözcüsü Mahir Ünal, Almanya'daki genel seçimler öncesinde siyasi partilerin seçim kampanyalarını Cumhurbaşkanı  Erdoğan ve Türkiye üzerinden yürüttüklerini ve bu durumdan üzüntü duyduklarını söyledi. 

'Faşistle parlamentoda' 

Ünal sözlerine Almanya'da şu anda hükümet kurulamıyor. İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk kez faşistler parlamentoya girdi" diye devam etti. Almanya ile yaşanan gerginliğin normalleşmeye başladığını vurgulayarak, "Sorun yaşamak istemiyoruz" dedi. 

Berlin'den Ankara'ya eleştiriler sürüyor

Alman hükümeti Türkiye'de uzun süredir tutuklu bulunan Alman vatandaşlarının serbest bırakılmalarını talep ediyor.

Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel 27 Şubat'tan bu yana hakkında iddianame olmadan 'terör propagandası' ve 'halkı kışkırtma' iddiasıyla, Etkin Haber Ajansı (ETHA) için çalışan Meşale Tolu da 6 Mayıs'tan bu yana 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla tutuklu bulunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.