AK Parti'den sürpriz 3G formülü

AK Parti'den sürpriz 3G formülü

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Aralık 2016 09:23
AK Parti'den sürpriz 3G formülü

AK Parti, cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili değişikliğin halka iyi anlatılması için kampanya başlatma kararı aldı. Bu kapsamda yeni sistemin, güçlü yönetim, güçlü Meclis ve güçlü istikrar getireceği vurgulanacak.

Cumhurbaşkanlığı sistemi için hazırlanan anayasa değişiklik teklifinin, 20 Aralık'ta TBMM Anayasa Komisyonu'nda görüşülmesi bekleniyor. AK Parti kulislerinde teklifin TBMM Genel Kurulu'ndan sorunsuz şekilde geçeceği değerlendirmeleri yapılıyor. Referandum öncesi uygulanacak kampanya için de çalışmalar başladı. AK Parti yönetimi, cumhurbaşkanlığı sistemiyle birlikte anayasada yapılacak değişikliklerin halka doğru şekilde anlatılmasının önemi üzerinde odaklandı. Bunun için de özellikle gençlik ve kadın kolları teşkilatlarının seferber etmeye hazırlanıyor. Gençler ve kadınlar, illerde farkındalık oluşturarak, sistemin Türkiye'ye katacağı gücü anlatacak. Referandum kampanyalarında ise vatandaşa istikrarı ve gücü merkezine alan mesajlar verilecek. Yeni sistemin terör ve ekonomik saldırılara karşı güçlü bir yönetim sağlayacağı, güçlü siyaset sayesinde devletin bekası için faydalı olacağı fikri işlenecek.

MECLİS DENETLEYECEK

Halka verilecek önemli mesajlardan biri de sistemin Meclis'i daha da güçlü hale gelmesi olacak. Meclis'in denetim yetkisinin artacağı, Cumhurbaşkanı'nı da daha çok denetleyebileceği anlatılacak. İstikrarın Türkiye içen ne kadar önemli olduğu, dövizdeki dış kaynaklı dalgalanmaya karşı güçlü siyasetin getireceği güçlü istikrar da hatırlatılacak. Diğer yandan parti tabanında yeni sistemi tam olarak anlamadığı düşünülen yüzde 10 civarında olduğu tahmin edilen kesime de doğrudan ulaşılarak, yeni sistemin Türkiye için sağlayacağı faydalar bire bir iletişimle anlatılacak.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.