AK Partinin ekonomi hamleleri hep uzun vadeli olmuştur!

Ak parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Özdemir 2017 yılı ekonomi ve siyasetini gazetemize değerlendirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ocak 2018 15:07
AK Partinin ekonomi hamleleri hep uzun vadeli olmuştur!

Özdemir, AK Partinin kuruluşunda siyasi vizyonu olduğunu belirtirken, şehirde ekonomi anlamında çeşitlilik sağlandığında Kahramanmaraş’ın daha iyi yerlere geleceğini vurguladı.

2017 yılını siyasi ve ekonomi anlamında değerlendirebilir misiniz?

2017 yılı siyasi anlamda ülkemiz açısından istikrarın devam ettiği bir yıl olarak geçti. Ekonomi anlamında 2017 yılında daha büyük ekonomik atılım beklentilerimiz vardı. Cumhurbaşkanımız bunların bir kısmıyla ilgili ciddi atılımlar yaptı. Biz her ne kadar dünyanın büyük ülkesi olma yatırımları yapmış olsak da dar gelirli vatandaşlarımızın da beklentileri var. Onların beklentisi karşılanmadığı sürece, onların hayatları kolaylaştırılmadığı sürece yaptıklarımız ancak belli bir kesime hitap ediyor. Bu ülkenin geleceği ile ilgili atılım hamlesinin yanında, taşeron yasası ile dar gelirli vatandaşın hakkını korumaya yönelik bir düzenleme yapıldı. Bu iki hamle ekonomi anlamında ülkenin geleceği açısından olumlu bir durum oldu. Bizi zorlayan şey, terörle mücadelenin çeşitlenmesi oldu. FETÖ, PKK gibi terör örgütleriyle ve dünyanın küresel terör örgütleriyle mücadele ile enerjimizi harcamaya başladık. Bu doğal olarak bizi yavaşlattı. Yaptığımız iş ve büyüme planlarımız yine istediğimiz ölçüde ama vatandaşımızda bu konuda tedirginlik olabilir. Onlar ülkemiz üzerinde oynanan oyunların ciddiyetini görüyorlar. Bu tedirginlik yatırımların yavaşlamasına neden olabilir ama insanımız yaptıklarımızın çocuklarımızın geleceği için olduğunu biliyorlar.

Ekonomi anlamında Türkiye’nin büyüme rakamları açıklandı. Yılın üçüncü çeyreği itibariyle rekor bir büyüme oranı ortaya çıktı. Bu büyümeyi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bu bizim bir günlük planımız değildir. AK Partinin kuruluşunda ve siyasi vizyonunda kurmak istediğimiz güçlü ekonomik yapı vardı. Bunu bütün engellere rağmen kurabildik. Biz artık fırtına ile etkilenmeyecek bir sistem kurduk. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi de bu kurduğumuz sistemin en son aşamasıydı. Bu kurduğumuz istikrarlı sağlam yapı büyümeyi gerçekleştirdi. Bu dünyanın küresel örgütlerinin de bizim üstümüze gelme sebeplerinden biri. Büyümemiz, bizi yok edilmesi gereken ülke diye görmelerine neden oldu.

Ekonomi anlamında Kahramanmaraş’a baktığımızda tekstil ve metal sektörü önde geliyor. Kahramanmaraş’ta diğer sektörlerin önü açılmalı mı? Bu konuda neler düşünüyorsunuz?

İş adamlarımız ile yaptığımız konuşmalarda tekstilde son noktaya geldiğimizi söylüyorlar. Artık yeni alanlarda yatırımlar yapmamız lazım diyorlar. Bizim de bu konuda çalışmalarımız var. Savunma sanayisinin Kahramanmaraş’ta olması ve tarımın çeşitlenmesi, hayvancılığın genişletilmesi veya sanayi kavramının tarıma yönlenmesi ile ilgili bir çalışmamız var.

Şehrin ekonomisini nasıl değerlendiriyorsunuz? Genel anlamda Kahramanmaraş ekonomi açısından iyi bir konumda mı?

Büyüklük olarak 19. Sıradayız ama ekonomi anlamında 11. Sıradayız. Kendimizden büyük ekonomimiz var. Ekonomimiz iyi yerde. Çeşitlilik sağlamamız lazım. Yeter ki o çeşitliliği sağlayalım, onlar sağlandığında Kahramanmaraş daha iyi yerlere gelecektir.

Kamu yatırımlarından bahsedebilir misiniz? Karayollarının kamu maliyetleri Kahramanmaraş için ne durumda?

Karayolları şehir için 2 milyar lira yatırım yaptı.Bütün yatırımları bittiğinde Bunun 3 milyar lira olacağını düşünüyoruz. Göksun yolu 2019’da tamamı ile bitmiş olacak. Tekir tünelimiz açıldı. Çağlayan ve Şahin Kayası tünellerimiz de yakında açılacak. Onlar açıldığında o yollarda büyük bir rahatlama olacak. Karayollarının bizim harcamamızın en çok kısmını meşgul eden Göksun-Kahramanmaraş yolu yatırımları devam edecek. Göksun-Kayseri yolu ile ilgili Kayseri Bölge Müdürlüğü de bir çalışma yapıyor. Bu çalışma da Kahramanmaraş’ın ekonomisine ve yatırımlara doğrudan katkı yapacak bir çalışma. Bu çalışmalar da bittiğinde güzergâh açısından çok iyi bir konum olacak.

Kahramanmaraş’taki sağlık yatırımları ile ilgili neler söylemek istersiniz? Acil servislerin hepsi şehir merkezinde. Yörük Selim Devlet Hastanesi ile kadın Doğum Çocuk hastanesinde tıkanıklıklar oluyor. Yeni bir sağlık yatırımı söz konusu olur mu? Sağlık yatırımlarının toplam bedellerine bakılınca yeni yatırımların önü açık mı?

Necip Fazıl Şehir Hastanesinin içerisine yapılacak Kadın Doğum Hastanesi 250 yataklı planlanmıştı. Bizim ve sağlık müdürlüğümüzün girişimleri ile onun 300 yatağa çıkarılmasını sağladık. Eski Yörük Selim hastanesinin olduğu yerde 300 yataklı bir hastane projesi var. Biz onun 400 yataklı olması ve yerinin taşınması için girişimlerimizi yapıyoruz. Bu konuda da Milli Savunma Bakanlığından ve Genel Kurmay Başkanlığından buradaki askeri araziyi istiyoruz. Hastanemizi 400 yataklıya çıkarıp, Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu kuzey çevre yoluna yakın bir alana düşünüyoruz. Şehrin doğusunda bir hastane, batısında bir hastane ve ortasında bir hastane olacak ve sorunlar çözülecek.

Sayın Cumhurbaşkanının belediyelerin yaptıkları çalışmalarla ilgili söylemlerinin ardından çok ciddi projeler hayata geçiyor, burada İl Başkanlığının etkisi takibi söz konusu mu?

Biz takip ve kontrol yapıyoruz. Ama Büyükşehir Belediyemiz ve diğer Belediyelerimiz zaman zaman projeleriniz bize ve milletvekillerimize getiriyorlar. Biz de onlara yardımcı olabileceğimiz konularda yardımcı oluyoruz. Ama genel çalışma stratejileri aday oldukları dönemde yapmayı taahhüt ettikleri işleri yapmakla sorumlular.

Şehrin gelişimiyle ilgili turizmden çok bahsediliyor. Ilıca yolunda herhangi bir gelişme var mı?

Ilıca yoluna tünel çalışmaları var.20 km yolda 5 tane tünel yapılacak alan var ve bunların sondaj çalışmaları yapıldı. Şimdi proje ihaleleri yapılacak ve ihale bittiğinde de yapım ihaleleri başlayacak. Bu konuda herhangi bir sıkıntı ya da gecikme yok.

Herhangi bir erken seçim söz konusu olabilir mi?

AK Partinin kurumsal yapısında erken seçim olmadı. Erken seçimi her zaman muhalefet partiler istedi. AK Parti istikrar partisidir. Kurumsal bir yapısı vardır ve istişareler ile yoluna devam eder. Seçimlerin normal zamanında yapılacağını düşünüyorum.

2018 yılından beklentileriniz nelerdir?

Siyasi anlamda 2018 yılı seçim hazırlığı dönemi olacak. AK Partinin kendini yenileme ve gelişme çalışmaları şu anda devam ediyor. Bu çalışmalar 2018 yılında tamamlanacak ve çok önemli olan 2019 seçimlerine hazırlıklar yapacağız. Ekonomi anlamında bizim planlamalarımız hiçbir zaman kısa vadeli olmadı. Planlamalarda AK Partinin stratejisine uygun olarak devam edeceğiz. AK Parti teşkilatı olarak Bizim ekonomi anlamında büyüme hamlelerimiz hep uzun vadeli olmuştur.

Kaynak:Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.