Akdeniz’in parlayan yıldızı: Türkoğlu

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, çalışmaları ve yapmış olduğu projeler ile gencinden yaşlısına 7’den 70’e herkesin takdirini topluyor. Teknik, sportif, sosyal ve kültürel hizmet alanlarının yarı sıra; sanayi, tarım ve hayvancılık alanında da...

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ağustos 2021 11:06
Akdeniz’in parlayan yıldızı: Türkoğlu

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, çalışmaları ve yapmış olduğu projeler ile gencinden yaşlısına 7’den 70’e herkesin takdirini topluyor. Teknik, sportif, sosyal ve kültürel hizmet alanlarının yarı sıra; sanayi, tarım ve hayvancılık alanında da yaptığı proje ve çalışmalarla ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan Türkoğlu İlçesi, Akdeniz’in parlayan yıldızı haline geldi.

Belediye Başkanlığı görevince dev projelere imza atan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, göreve geldiği günden bu yana öncelik sırasına göre planlar yaparak, ihtiyaç duyulan hizmetleri bir bir vatandaşın hizmetine sundu. Vatandaşlara en iyi hizmeti sunabilmek adına merkeze en yakın Türkoğlu ilçesini en güzel görünüme kavuşturmak için gayret gösterdiklerine vurgu yapan Başkan Okumuş, “Tarım, hayvancılık ve sanayi şehri olan ilçemizde gerek teknik, gerek sportif, gerekse sosyal ve kültürel hizmet alanlarında Türkoğlu’muzun ve 44 Mahallemizin ihtiyaçlarını gidermek için ekibimle birlikte gece gündüz demeden çalışıyoruz.

TÜRKOĞLU ÇAĞ ATLADI

Göreve geldiğimizde öncelik sırasına göre planlamamızı yaptık. Bu kapsamda ihtiyaç duyulan birçok tesisin yapımına başladık. Öncelikli olarak biz geldiğimizde çok kötü halde bulunan, hatta yıkım kararı verilen Belediye Binasının yerine ilçemize 14 ay gibi kısa bir zamanda Selçuklu mimarisi motifinde tarihi içeriğe sahip Türkoğlu’nun vitrini olacak, gelişen yüzünü gösterecek modern yeni bir belediye hizmet binamızı tamamlayıp, hizmetimize burada devam etmeye başladık. Hemen yanına 5 dönümlük alan üzerine Hükümet Konağı tamamladık. Milletimize söz verdiğimiz gibi Hükûmet Konağımız ve Belediye Hizmet Binamız ikisi de aynı yerde burasını Kamu Külliyesi haline getirerek vatandaşlarımızın daha kolay kamu kurumlarına ulaşmasını sağladık. Yaklaşık 40 yıldır hizmet veren Hükumet Konağımızın yıkımını gerçekleştirdik. Yerine güzel bir otopark yapacağız, üzerini de merasim alanı ve küçük cami olacak. Daha önceden 1. Etabını tamamladığımız Millet Meydanımızın 2. ve 3. etapları bittiği takdirde nüfusu bir- iki milyon kapasiteye yetecek yaklaşık 30 bin metre karelik bir millet meydanına kavuşturacağız.

ali-7351.jpg

HER ALANDA EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ

Türkoğlu Kaymakamlığımız, Türkoğlu Belediyemiz ve Türkoğlu AVASIM Geleneksel Okçuluk Derneği işbirliği ile yapmaya başlamış olduğumuz festivaller çok büyük ilgi gördü. Festival, mehter takımı gösterisi, güreş, yaylı ve atlı okçuluk, gökbörü, ülkelerin takım koşusu, atlı cirit gösterisi, çevgan oyunu ve Kırgız atlı akrobasi gösterilerinin yanı sıra, akşamları ise dev konserlerle devam etti. 22 ülkeden yaklaşık 1000 sporcuyu ilçemizde misafir ederek, olimpiyatlarımıza katılım sağlayıp, tanıtım açısından fazlasıyla ilerleme kaydettik.

HİZMETTE SINIR YOK

Göreve geldiğimizde ilk olarak, Kılılı Mahallemizde atıl halde bulunan kum ocağını faaliyete geçirerek, içerisine Kendi kilit parkemizi üretecek, kilit parke ve beton santrali tesisini kurduk. Ayrıca demir doğrama ve marangozhane atölyelerini kurduk, kendi çiçeklerimizi kendimiz yetiştirmek için seralar kurduk, araçların bakım, onarım ve tamirleri için kademe oluşturduk. Böylelikle Belediyemizin Bütçesine katkılar sağladık. Mahallelerimizdeki vatandaşlarımızın stresten uzak dinlenmeleri ve çocukların rahat bir şekilde eğlenmeleri için toplamda 28 adet park yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Vatandaşlarımızın düğün, nişan ve çeşitli etkinlilerin yapılabileceği, Türkoğlu Belediyesi Nikah Sarayı ve Düğün Salonu tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Burada birçok çiftlerimizin mutluluğuna ortak olma sevincini yaşadık.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

İlçemizdeki sanatsal aktivitelerin yapılacağı alan eksikliğini gidermek için Medine İstasyonu mimari yapıda Kültür Merkezi inşaatına başladık. Kültür Merkezi içerisinde, sinema, tiyatro, kütüphane, sergi salonu, konferans salonu bulunacak. Ayrıca, halk eğitim sergilerimizin ya da dışarıdan gelen sanatçılarımızın eserlerini sergileyebileceği alanlarımız mevcut olacak. Kültür Merkezi’nin yapılması ile birlikte ilçedeki sosyal ve kültürel gelişmenin daha fazla hızlanmasını hedefliyoruz.

ali-8797.jpg

sekeroba-yesil-yuruyus-yolu-ve-bisiklet-yolu-projesi-6.jpg

turkoglu-2-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.