AKEDAŞ’TAN ABONELERİNE UYARI

AKEDAŞ’TAN ABONELERİNE UYARI

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ocak 2017 12:11
AKEDAŞ’TAN ABONELERİNE UYARI

Akedaş Perakende Satış A.Ş. Genel Müdürü Medine Tanış, fatura tahsilatı için Akedaş vezneleri, anlaşmalı bankalar ve PTT dışında hiçbir ödeme noktası ile anlaşmaları bulunmadığını belirterek, “Abonelerimiz, herhangi bir mağduriyet yaşamamak için yetkisiz ödeme noktalarında tahsilat işlemi yaptırmamalıdır. Biz Akedaş olarak fatura tahsilatında herhangi bir ilave bedel talep etmemekteyiz. Banka ile müşterinin kendi aralarında yaptığı anlaşmalardan kaynaklanan masraflar konusunda şirketimizin hiçbir ilgisi bulunmuyor” dedi.

Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta 650 bine yakın tüketiciye, bu iller de dahil Türkiye genelinde ise 25 binden fazla serbest tüketiciye elektrik satışı gerçekleştiren AKEDAŞ Elektrik Perakende Satış A.Ş. abonelerine ‘yetkisiz ödeme noktaları’ konusunda önemli bir uyarıda bulundu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) tüketici haklarını korumak amacıyla ‘serbest tüketici’ olmayan ve bu hakkını kullanmayarak ulusal tarifeden elektriğini alan tüketicilere perakende elektrik satışı konusunda ‘yetkisiz ödeme noktaları’ ve ‘tahsilatta ilave bedel alınmaması’ üzerinde hassasiyetle durduğunu hatırlatan AKEDAŞ Perakende Satış A.Ş. Genel Müdürü Menide Tanış, bu konuyla ilgili düzenlemelere titizlikle uyduklarını açıkladı.

“Ekstra ücret talep etmiyoruz”

Tanış, zaman zaman yetkisiz ödeme noktalarındaki fatura tahsilatı nedeniyle tüketicilerin mağdur edildiğini ancak AKEDAŞ olarak bu ödeme noktalarıyla hiçbir tahsilat anlaşmaları bulunmadığını vurguladı.

Tanış, fatura tahsilat noktalarıyla ilgili abonelerin dikkat etmesi gereken noktalar hakkında uyararak “Fatura tahsilat işlemlerimiz, sadece AKEDAŞ Tüketici İşlem Merkezleri, anlaşmalı bankalar ve PTT tarafından gerçekleştiriliyor. Abonelerin bu konuda dikkatli davranarak, sadece yetkili kurumlar üzerinden ödeme yapması gerekiyor. Abonelerimizin ödeme yapabileceği banka, vezne ve PTT şubelerine ilişkin bilgiler faturaların arka yüzünde ve şirketimizin internet sitesinde yer alıyor. Ayrıca 444 44 02 numaralı Çağrı Merkezi’mizden de bu bilgileri edinebilirler.”dedi.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.