AKEDAŞ’tan elektrik tasarrufu projesi

AKEDAŞ ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ‘‘Elektriğin Verimli Kullanılması ve Enerji Tasarrufu’’ konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Adıyaman ve Kahramanmaraş illerinde kompozisyon yarışması düzenledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ocak 2018 15:55
AKEDAŞ’tan elektrik tasarrufu projesi

AKEDAŞ ve Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliği ile enerji tasarrufu haftası kapsamında lise öğrencilerine yönelik düzenlenen kompozisyon yarışması Adıyaman ilinde 15 Ocak 2018, Kahramanmaraş ilinde 16 Ocak 2018 tarihlerinde sona erdi. Milli eğitim müdürlüklerinin jüri üyeleri tarafından değerlendirildikten sonra sonuçlanacak yarışma için dereceye giren öğrenciler önümüzdeki günlerde ödüllendirilecek. Başarılı olan öğrencilerden 1.’ye Samsung tablet ve 2. ‘ye Vestel tablet 3. Öğrenciye ise JBL marka bluetooth özellikli kulaklık hediye edilecek.

Projenin kapsamını ifade etmek ve gençleri bilinçlendirme amacıyla AKEDAŞ tarafından okullara dağıtılan afişlerden sonra öğrenciler ve ilgili öğretmenler ile tasarruf üzerine konuşuldu. Yapılan konuşmalarda öğrenciler ve öğretmenler, enerjinin tasarruflu kullanılması konusunda eksik bilgiye sahip olduklarını, tüketimin ihtiyaç düzeyinden daha fazla olduğunu ayrıca doğal kaynaklarında bu durumdan etkilendiğini bildiklerini ancak yine de bilinçli tüketim yapılmadığını ifade ederek bu tür yarışmaların bilincin oluşması ve gelişmesine katkısının büyük olduğu söylediler konuşmaların devamında yarışmayı düzenleyen AKEDAŞ ailesine teşekkürlerini aktararak öğrencileri yarışmaya katılmaya davet ettiler.

akedas’tan-elektrik-tasarrufu-projesi1.jpg

AKEDAŞ yetkilileri, gençlerin gerekli düzeyde, verimli ve tasarruf bilinciyle enerji tüketmesi sayesinde gelecek nesillere neler aktarılabileceğini öğrenmelerine katkıda bulunmayı ödevlerimizden biri edindik bu anlamda enerjide dışa bağımlılığımız azalabilir, ekonomimize ve geleceğimizde katkıda bulunabiliriz bu amaçla böyle bir proje gerçekleştirdik, gençler sayesinde bu bilinç aile bireylerinin her birine aşılanabilecek bu anlamda gururluyuz şeklinde konuştular.

AKEDAŞ yetkilileri ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu tür bilinç edindirme ve farkındalık oluşturma etkinliklerine devam edileceğini vurgulayarak, katılımın ve olumlu yorumların mutluluk verdiğini belirttiler ve tüm emeği geçenlere teşekkürlerini ilettiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.