Hüseyin Yılmaz

Hüseyin Yılmaz

AKLI SELİM SAHİPLERİNİN DUASI

AKLISELİM SAHİPLERİNİN DUASI

Rahmanve Rahim Allah’ın Adıyla

·​ (İşte) o (akl-ı selîm sahibi) kimseler ayaktayken, otururken, yantaraflarına yaslanarak yatarken Allah’ı anarlar, göklerin ve yerin yaratılışıhakkında düşünürler (ve derler ki:) “Ey Rabbimiz! Bunu boş yere yaratmadın.Seni tenzih ederiz, bizi ateş azabından koru.”

“EyRabbimiz! Elbette sen kimi ateşe sokarsan, şüphesiz onu ‘aşağılık ve perişanedersin. (Küfre, şirke ve âsîliğe saparak azabı hak etmiş) zalimlerin hiçbiryardımcıları yoktur.”

“EyRabbimiz! Gerçekten biz; Rabbinize inanın diye çağıran bir davetçiyi işittik,hemen iman ettik. Ey Rabbimiz! Günahlarımızı bağışla, kötülüklerimizi ört vecanımızı iyilerle beraber al.”

“EyRabbimiz! Bize peygamberlerin vasıtasıyla vaadettiğin (sevab)ı ver, bizikıyamet gününde rezil etme! Elbette sen, sözünden asla dönmezsin.” (derler). Al-i İmran/191-194

ALEMLERİNEFENDİSİ’NİN (SAV) DİLİYLE DUA

·​ Ebû Ümâme radıyallahu anh şöyle dedi:

Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem birçok dua okudu, fakat biz ondanhiçbir şey ezberleyemedik. Bunun üzerine:

- YâResûlallah! Pek çok dua okudun, biz onları ezberleyemedik, dedik. O zamanResûl-i Ekrem şöyle buyurdu:

- “O dualarınhepsini içine alan bir duayı size öğreteyim mi? Şöyle deyiniz: Allahım!Peygamber’in Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem’in senden dilediği hayırlarıben de dilerim. Peygamber’in Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem’in sanasığındığı şerlerden biz de sana sığınırız. Yardım ancak senden beklenir. İnsanıdünya ve âhirette muradına ulaştıracak sensin. Günahtan kaçacak güç, ibadetedecek kuvvet ancak Allah’ın yardımıyla kazanılabilir.” (Tirmizî)

·​ Ebû Ümâme radıyallahu anh şöyle dedi:

Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’e:

- Hangi duadaha çok kabul edilir? diye sordular.

- “Gecenin sonsaatlerinde ve farz namazlardan sonra yapılan dua” buyurdu. (Tirmizî,. Ebû Dâvûd,

ÜSTTEKİEL, ALTTAKİ ELDEN DAHA HAYIRLIDIR

Hakîmİbni Hizâm (ra) şöyle dedi:

Resûlullahsallallahu aleyhi ve sellem’den (mal) istedim, verdi. Bir daha istedim, yineverdi. Tekrar istedim, tekrar verdi. Sonra şöyle buyurdu:

-“Ey Hakîm! Gerçekten şu mal çekici ve tatlıdır. Kim onu hırs göstermeksizinalırsa, o malda kendisine bereket verilir. Kim de ona göz dikerek hırs ilealırsa, o malın bereketi olmaz. Böylesi kişi, yiyip yiyip de bir türlü doymayanobur gibidir. Üstteki (veren ) el, alttaki (alan) elden daha hayırlıdır.”(Buhârî, Müslim, Tirmizî, İbni Mâce)

Çocuklarınızasütle birlikte Kur'an'dan da öğütler verin. Boyları büyürken, kalpleri ve bakışaçıları da büyüsün." Ömer Muhtar

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.