AMACIMIZ OKUYAN BİR TOPLUM OLUŞTURMAK

AMACIMIZ OKUYAN BİR TOPLUM OLUŞTURMAK

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
AMACIMIZ OKUYAN BİR  TOPLUM OLUŞTURMAK

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakçı gazetemize yaptığı açıklamada, “Amacımız okuyan ve düşünen bir toplum oluşturmak. Gerçek anlamda okuyan ve yazan bir toplum olmamız gerekiyor. Kültür ve eğitim alanında yapılan çalışmalar okuyan ve yazan bir  toplum oluşturmak için önemli çalışmalardır” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye tarafından ‘15 Temmuz demokrasi kahramanları ve Ömer Halisdemir’ temalı bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Kitap ve Kültür fuarı okuyucuları buluşturmaya devam ediyor. Fuarda gazetemize özel açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakçı kitap fuarı değerlendirmesinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’nin kültür projeleri hakkında da bilgiler verdi. Üçüncüsü düzenlenen fuar hakkında konuşan Kabakçı, “Kahramanmaraş fuar alanında 6 bin 500 metrekare kapalı alanda ve 6 bin metrekare açık alanda fuarımız düzenleniyor. Bunun yanında belediyemizin misafiri olarak 200 üzerinde şair ve yazar fuara katıldı. Kitap firmalarımızın getirmiş olduğu şairlerle birlikte 600 üzerinde şair ve yazar şehrimize geldi. Kahramanmaraş Türk edebiyatına ve Türk kültürüne her anlamda çok büyük yazarlar ve şairler yetiştirmiş bir şehir. Ve halen de yetişmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak 20’ye yakın kütüphaneyi şehrimize kazandırdık. Bu kütüphaneler sabah saat 8’den akşam 23’e kadar vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Biz bu kütüphanelerimizin kültür merkezi haline gelmesi için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.  

AŞIKLAR BAYRAMI YAPILACAK

Kahramanmaraş’ta yapılacak olan etkinliklerden de bahseden Kabakçı, 15 Temmuzdaki mücadeleyi baz alıp Aşıklar Bayramı yapılacağını söyledi. Kabakçı devam eden konuşmasında; “ Kahramanmaraş’ta Aşıklar Bayramı düzenleyeceğiz, darbe girişimini konu alarak destanlar yazdıracağız, ağıtlar söyleteceğiz. Uluslararası bir bayram olacak. Azerbaycan’dan, Kırgızistan’dan, Türkmenistan’dan ve diğer devletlerden aşıklar, şairler, yazarlar gelecek. Bizim amacımız okuyan ve düşünen bir toplum oluşturmaktır. Bizim gerçek anlamda okuyan ve yazan bir toplum olmamız gerekiyor. İçinde bulunduğumuz çağ artık bilgi çağı. Kültür alanında ve eğitim alanında yapılan çalışmalar okuyan ve yazan bir toplum oluşturmak için önemli çalışmalar. Ülkemiz şuan ilk 11 ülke içerisine girmiş durumda ve bu tür fuarlarımız oldukça daha da yükseleceğimize inanıyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

roportj.jpg

 

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.