Ambalaj Tuzaklarına Son: Ticaret Bakanlığı Tüketiciyi Korumak İçin Devrede!

Ticaret Bakanlığı, tüketiciyi korumak adına yanıltıcı ambalajları denetleyecek. Tüketici mağduriyetlerine son veriliyor!

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Ağustos 2023 13:44
Ambalaj Tuzaklarına Son: Ticaret Bakanlığı Tüketiciyi Korumak İçin Devrede!

Ticaret Bakanlığı, ürünlerin gramaj, adet ve ağırlık gibi ölçü birimlerinin azaltılmasına rağmen ambalaj ve satış fiyatlarının değiştirilmemesi nedeniyle tüketici mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla ülke genelinde denetim gerçekleştirileceğini açıkladı.

YANILTICI AMBALAJLAMA UYGULAMALARINA KARŞI ADIMLAR ATILIYOR

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ürünlerin adet, uzunluk, ağırlık gibi ölçü birimlerinde değişiklik yapılmış gibi görünmesine rağmen, ambalaj ve satış fiyatlarının değişmediği yanıltıcı ambalajlama uygulamalarının tüketiciyi mağdur ettiği vurgulandı.

DENETİM VE İNCELEMELERLE HAKSIZ TİCARETE SON VERİLECEK

Ticaret Bakanlığı, haksız ticari uygulamaların önüne geçmek ve tüketici mağduriyetini engellemek amacıyla ülke genelinde denetimler yapılacağını duyurdu. Bu denetimler sonucunda mevzuata aykırı ürünler tespit edilerek ilgili mercilere bildirilecek ve gerekli idari cezalar uygulanacak.

TÜKETİCİ FARKINDALIĞI VE BAŞVURULAR ÖNEMLİ

Açıklamada, tüketicilerin de ambalaj ve etiketleri dikkatle incelemesi gerektiği vurgulandı. Yanıltıcı ambalajlama uygulamalarıyla karşılaşıldığında, Reklam Kurulu veya Ticaret İl Müdürlükleri'ne başvurulması önerildi. Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin mağduriyet yaşamaması için yanıltıcı uygulamaları yakından takip edeceğini belirtti.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.