Amerika'da Rusya soruşturmasının başına eski FBI Başkanı getirildi

Amerika'da Rusya soruşturmasının başına eski FBI Başkanı getirildi

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mayıs 2017 08:34
Amerika'da Rusya soruşturmasının başına eski FBI Başkanı getirildi

ABD Başkanı Donald Trump görevden aldığı FBI Başkanı Comey'in açıkladığı notlarla ilgili sıkıntılı günler yaşarken, Rusya’nın başkanlık seçimlerine müdahale ettiği gerekçesiyle başlatılan soruşturmanın başına eski FBI başkanı Robert Mueller getirildi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın FBI Başkanı James Comey'yi görevden almasının ardından soruşturmaya bir özel savcının atanması yönündeki çağrılar artıyordu. Konuyla ilgili Adalet Bakanı Başkan Yardımcısı Rod Rosenstein'dan bir açıklama geldi. Rosenstein 'Soruşturmaya denetleme amaçlı alan dışı birinin getirilmesinin kamu yararına olduğunu' söyledi.

Eski FBI Başkanı Robert Mueller'in Rusya'nın başkanlık seçimlerine müdahale ettiği gerekçesiyle başlatılan soruşturmaya atanmas,ı hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat politikacılar tarafından olumlu karşılandı. Mueller,  FBI'da 2001 ve 2013 yılları arasında görev yapmıştı.

FBI soruşturması, Trump'ın kampanya ekibiyle Rusya arasındaki olası bağlantıların araştırılmasını da kapsıyor.

"RUSYA HİKAYESİ CİDDİ BİR SAFHAYA GEÇİYOR"

BBC'nin Washington muhabiri Anthony Zurcher, atamayla ilgili, "Rusya hikayesi şimdi yeni ve daha ciddi bir safhaya giriyor" yorumunu yaptı.

Eski FBI Başkanı James Comey, geçtiğimiz hafta Donald Trump tarafından görevden alınmıştı. Comey'in ortaya çıkardığı notlarsa Washington'da deprem etkisi yarattı. New York Times gazetesi tarafından paylaşılan haberle, olay tüm dünyada  anında son dakika oldu.

ABD Başkanı'nın görevden aldığı Comey'nin notlarına göre, Trump, Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn'nin Rusya ilişkileri hakkında yürütülen soruşturmanın kapatılmasını istemişti.

Michael Flynn ise, göreve gelmeden önce Rus yetkililerle görüştüğü iddialarının ardından gelen baskılar üzerine Şubat ayında istifa etmişti.

"ZAMANINIZ VARKEN ÇEKİP GİDİN"

New York Times yazarı Michelle Goldberg ise, 'Trump’ın etrafındakilere bedava tavsiye: Zamanınız varken çekip gidin' başlığını taşıyan yazısında zehir zemberek cümleler kullandı.

Goldberg, Ulusal Güven Danışmanı Tümgeneral H.R. McMaster’ın Amerika’yı gurur ve onurla onyıllar boyunca savunduğunu, Trump’ınsa bu itibarı 12 saat içinde yerle bir ettiğini yazıyor. Yazar, aynı durumun, hukuk camiasındaki itibarını kazanmak için yıllarını veren Adalet Bakanı Yardımcısı Rod Rosenstein için de geçerli olduğunu, Comey’nin kovulması meselesindeki rolü nedeniyle bu itibarın da iki hafta içinde yok olduğunu kaydediyor.

Goldberg şöyle devam ediyor: "Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, bu yönetimin bir parçası olmaya devam ettiği sürece alay konusu olmaktan kurtulamayacak.

Elbette ki Savunma Bakanı James Mattis gibi, Trump’ın bizi nükleer savaşa sokmasını engelleyecek, Adalet ve Savunma Bakanlıkları gibi kurumlarımızı Trump’ın yıkımından koruyacak aklı başında yetkililere ihtiyacımız var.

Ama örneğin Trump’ın tüm iletişim ekibi, hem kendi iyilikleri hem de ülkemizin geleceği için hemen istifa etmeli. Siyaset dünyasının kirli çamaşırlarını ortaya çıkarmak, son derece karlı bir kariyer hamlesi olabilir. Şahane kitap ya da sinema filmi kontratlarına imza atabilirler."

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.