Hüseyin Yılmaz

Hüseyin Yılmaz

An bu an - Just in time

Elinizde yetki olsaydı ne yapardınız?

Güzel insanlar yetiştirir, dünyanın dört bir yanına gönderir, İslam'ı tebliğ ettirirdim.

Bu soruya: " Güzel insanlar yetiştirir, İslam âlemine İslamı yaşayan! halkların ülkelerine gönderir, İslam farkındalığını oluşturacak, Allah'ın rızasını kazanacak işler yaptırırım." derim.

İbnül Vakt! Vaktin çocuğu. Ülkemizde elinde yetki olmayanlar konuşuyor; elimde yetki olsa şunları şunları yapardım. Bir Bilge’nin yanında da aynı bu minvalde konuşmalar yapılarak "Hocam bizler de bunlar gibi büyük binalar alsak, üniversiteler açsak, şu hizmetleri yapsak…" vesaire dediklerinde O Bilge: "Allah bizi gücümüzün yetmediği bir şeyden hesaba çekmeyecek, biz kendi sorumluluk alanımızdan sorguya çekileceğiz" der.

“Maraşlım! Bir hamaset destanı nakşedildi bağrına.

Yurdumun aslanları öldü iman uğruna. “

Hamaset nutuklarının gereğini yapan, kadim medeniyetimizin arif insanlarının yaptığı gibi yaratılış hikâyemizi, gereğini yerine getirme zamanı, işte “O an bu An.”

Yine yolculukları esnasında bir şehirden geçerken, burada “ güzel ahlak sahibi kişileri yetiştiren kimse var mı?” Diye sorarlar. Bir arkadaştan bahsederler: "Hocam o arkadaşımız, çok iyi birisi, akademik camiada şunları yapıyor, bunları yapıyor." Denince, Bilge: “Allah'ın dininin yardımcıları olma adına

*Kritik Analitik Düşünmeyle ilgili …

*”Lütfen her türlü ön yargıdan uzak, temiz, duru, dingin bir kalp ile Kur'an-ı Kerim'i idrak edecek şekilde okuyunuz,” çerçevesinde Kuran'ın Anlamıyla Buluşma çalışmalarının içerisinde var mı?

* “Doğal, Helal ve Sağlıklı Beslenme” adına neler yapıyor?

*“Sivil Savunma Uzmanı” olmak için bir çaba içerisinde mi diye sorduğunda:

'Hayır' cevabını alınca: 'Şimdi değilse ne zaman?' diyor.

Rabbim yaratmış bizi ve şereflendirmiş kendini tanıtmakla, iman ile o yüce ahlak sahibinin ümmeti kılmış, Aziz eylemiş bizi, medeniyetimizi kurmayı dedelerimize, atalarımıza bahşetmiş ve aydınlatmışız İslam'ın güneşi ile en katılaşmış kalpleri bile üç kıtada. Kadim medeniyetimizin beslediği tüm damarlar dumura uğramışken şiirde geçtiği üzere;

Delikanlım! İşaret aldığın gün atandan!
Yürüyeceksin! Millet yürüyecek arkandan!

Sen ki burçlara bayrak olacak kumaştasın;
Bırak, bozuk saatler yalan yanlış işlesin!
Yürü aslanım, fetih hazırlığı başlasın.

Bu an O an.

Yükümlülüğümüzün farkındayız, sorumluluk bizim.

HÂLÂ NE DİYE OYUNDA OYNAŞTAYIZ?

“Bu dünya bir oyun ve eğlenceden ibarettir.” Diyorken Yüce Rabbimiz, bizi bizden iyi bilen, bizi en güzel şekilde terbiye eden…

NEYİ BEKLİYORUZ HÂLÂ? Şu rahatlıkta cennete çevirdiğimiz evlerden konforizm tanrısını elimizin tersiyle devirmek için, silkinmek silkelemek için, ayağa kalkmak için.

Öldürdük diye bir kenara atmışlarken bizi, onca çeldiricilere rağmen; hala sesimiz çıkıyor ve korkutuyoruz binlerce şükürler olsun Allah'ı tanıyormuş gibi yapanları, tanımayanları.

Ne mutlu güzel ahlak sahibi olanlara! Ne mutlu güzel ahlak sahibi olanlarla arkadaşlık yapanlara!

Vesselam...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.