Aranan teröristler listesinde 3 Kahramanmaraşlı var

İçişleri Bakanlığı "ödül yönetmeliği" kapsamında aranan teröristlerin listesini yer aldığı listeyi açıkladı. Listede Kahramanmaraş doğumlu aranan 3 isim yer alıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
Aranan teröristler listesinde 3 Kahramanmaraşlı var

Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı PKK/KCK ve FETÖ/PYD suçlarından aranan 3 isimi yakalatana 4 milyon TL’ye kadar ödül vaat edildi. Teröristlerden birisi öncelikli arananların yer aldığı kırmızı listede. Mavi liste ve gri listelerde ise birer isim bulunuyor. Terörle mücadele kapsamında, ihbar ve ödül mekanizmasını hayata geçiren düzenleme ağustos ayında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Ödül miktarı, sağlanacak bilgi, aydınlatılan suç veya ihbar edilecek fail dikkate alınarak 200 bin lirayı geçemiyor. Ancak, verilecek bu ödül suç failinin terör örgütünde üst düzey yönetici olması veya aydınlatılan suçun toplumda oluşturduğu infial ve etkiye göre 20 katına yani 4 milyon liraya kadar çıkabiliyor. İçişleri Bakanlığı, Terörle Mücadele Kanunu Kapsamına Giren Suçların Faillerinin Yakalanmasına Yardımcı Olanlara Verilecek Ödül Hakkında Yönetmelik kapsamında, aranan teröristlerin isimlerinin yer aldığı bir internet sitesi hazırladı. "www.terorarananlar.pol.tr" adresinde "Aranan Terörist" başlığıyla yayınlanan internet sitesinde, teröristlerin isimleri, kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve gri kategorilere ayrıldı. Fetullah Gülen, Cemil Bayık, Murat Karayılan, İlhami Balı ve Duran Kalkan kırmızı kategoride bulunuyor. Sayfada teröristlere ilişkin ihbarların, şahsen yapılabileceği gibi yazılı, sözlü veya elektronik ortamda, emniyet ve jandarmanın terörle mücadele birimleri ile diğer güvenlik birimlerine, yurt dışında da elçilik ve konsolosluklara yapılabileceği belirtildi. İhbarlar, yurt genelinde 155 polis, 156 jandarma ve 140 Alo Terör İhbar hatlarına da yapılabilecek. İnternet sayfasında Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçların önlenmesine ve aydınlatılmasına yardımcı olanlarla, suç faillerinin yakalanmasını sağlayacakların kimliklerinin, devlet sırrı kapsamında, kesinlikle gizli tutulacağı belirtildi.

KAHRAMANMARAŞ DOĞUMLU 2 PKK/KCK 1 DE FETÖ/PDY TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUBU ARANIYOR

İnternet sitesinde aranan teröristler, mensubu oldukları terör örgütleri, doğum yeri ve doğum tarihleri ile birlikte yer aldı. Tüm kategorilerde aranan teröristlerin ağırlıklı olarak PKK/KCK terör örgütüne mensup oldukları görülüyor. Kırmızı kategoride 14, mavi kategoride 9, turuncu kategoride 17, gri kategoride 12 olmak üzere toplam 52 PKK/KCK terör örgütü üyesinin ismi listelerde sıralandı. Yeşil kategoride yer alan 20 aranan teröristin tümü PKK/KCK terör örgütü üyesi olarak listelendi. Toplam 32 ismin bulunduğu kırmızı listede Kahramanmaraş doğumlu 1 terörist yer alıyor. 1964 Pazarcık doğumlu Elif Yıldırım PKK/KCK terör örgütü üyeliği suçundan aranıyor. Örgütte üst düzey yöneticilik yapan Yıldırım’ı ihbar ederek yakalanmasına yardımcı olana komisyon kararına göre 4 milyon TL’ye kadar ödül alabilir. Kırmızı listede yer alan Fetullah Gülen FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olarak aranıyor. Aynı örgüte üye olduğu gerekçesiyle tüm listelerde Gülen dışında 11 kişi daha bulunuyor. Bu isimlerin büyük çoğunluğu ise gri kategoride yer alırken, mavi listede 1 Kahramanmaraşlı bulunuyor. Kırmızı listeden sonra 2’nci öncelikli arananlar listesi olan mavi listede Kahramanmaraş Elbistan doğumlu bir isim bulunuyor. Emrullah Uslu, Fetullah Gülen ile aynı FETÖ/PDY örgüt üyesi suçundan aranıyor. Polis kökenli olan Uslu, Emre Uslu ismiyle Taraf ve Todays Zaman’da köşe yazarı olup, Uslu’nun bir süredir ABD’de olduğu biliniyor. Gri listede bulunan Fırat Berkpınar ise PKK/KCK terör örgütü üyeliğinden aranıyor. 1982 doğumlu Fırat Berkpınar’ı ihbar ederek yakalanmasını sağlayanlar ise 200 bin liraya kadar ödül vaat ediliyor.

isim1.jpgisim2.jpgisim3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.