Arı olmazsa tarım yazamazsınız

Kahramanmaraş İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yemliha Öksüz “Bizim vatandaşımız bal konusunda çok hassas davranıyorlar. Bu hassasiyeti glikozun zararlarında da göstermeleri gerekiyor.” Dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Kasım 2017 10:09
Arı olmazsa tarım yazamazsınız

Bu sezon bal üretiminde kaliteyi artırdıklarını belirten Yemliha Öksüz; “Bu yıl arı ve bal üretimimiz çok iyi durumda. Arılarımız çok iyi beslendi. Arıcılarımızın masrafları da az oldu. Ama bu defa da Pazar problemi çekiyoruz. Kahramanmaraş tüketimini bizim üretimimiz karşılamaz ama piyasada satılan glikoz balları doğal bal pazarını olumsuz etkiliyor. Mısır şurubu ve glikoz kullanılarak yapılan balların kesinlikle tercih edilmemesi gerekiyor. Vatandaşlarımız araştırsınlar ve zararlarını görsünler. Bizim vatandaşımız bal konusunda çok hassas davranıyorlar. Bu hassasiyeti glikozun zararlarında da göstermeleri gerekiyor. Araştıran kardeşlerimiz orijinal bala geçiş yapıyor zaten. Mide glikozu hissetmiyor. Bu sebeple vatandaş kesmediği için glikoz balını çok iyi sanıyor. Gümüz gençlerinin çoğunda obezite görünüyor. Doğru beslenme gençlerde dikkate alınması gereken bir durum. Kahramanmaraş’ın doğal balının tercih edilmesi lazım. Kahramanmaraş’a tonlarca glikoz geliyor ve bunun hepsini Kahramanmaraş halkı tüketiyor. Bal yiyoruz diye zehir yiyerek kendilerine zarar vermesinler.” dedi.

ari-olmazsa-tarim-yazamazsiniz2.jpg

“GLİKOZU İYİ ARAŞTIRIN”

Dünyada yüzde 5 olan glikoz tüketiminin Türkiye’de yüzde 15 olduğunu belirten Yemliha Öksüz; “Dünyada glikoz tüketimi yüzde 5, bu durum bizde yüzde 15 oranında. Batı ülkelerinde glikoz tüketilmiyor. Ama Türkiye’deki glikoz tüketimi göz önünde. Türkiye’ye gelen glikozlar hangi alanlarda kullanılıyor, neler yapılıyor araştırılması lazım. Diğer ürünleri de yiyoruz, neler var içerisinde bilmiyoruz. Ama glikozu vatandaşlarımız araştırsınlar.

ari-olmazsa-tarim-yazamazsiniz1.jpg

Bir insanın kasabı, marketi, eczacısı var. Bir de balcısı olsun. Memnun kalmazsa değiştirsin, veya bize gelsin yönlendirelim. Biraz yedikten sonra balın kalitesinin değerlendirmesini yaparsın. Ama rastgele yerden glikozu bal diye alıyorsan bu sıkıntı olur. Fiyatı ucuz olan bal olmaz diye düşünmemek lazım, bu sefer glikoz balının fiyatını artıracaklar. Tüketicilerimizin sağlığını daha ön planda tutması lazım.” İfadelerini kaydetti.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.