Artan maliyet, istemsiz kalite düşüşü

Tekno Yaşam Doğalgaz işletmecisi Abdulhakim Kılıçsallayan kış yaklaşırken doğalgaz sistemlerinin bakımı konusunda gazetemize açıklamalar yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Eylül 2018 12:30
Artan maliyet, istemsiz kalite düşüşü

Genel olarak bakıldığında ortaya çıkan problemlerin dolar endeksli olduğunu ve bunun da vatandaşa negatif olarak yansıdığını söyleyen Kılıçsallayan; “Doların istikrarsız bir grafik göstermesinden dolayı müşterilere fiyat veremiyoruz. Kendi karımızdan düşüp müşteriye yansıtmamak için tüm firmalar olarak elimizden geleni yapıyoruz. Hepimiz yeri geldiğinde müşteriyiz. Isınma da sıkıntıların olduğu yerler ve faturaların yüksek geldiği yerler var. İşletmelerinde malzemeden çalmadan güzel bir işçilik yapmaları için çalışmalar yürütülmeli. Fakat dolar pahalandıkça malzeme kalitesi istemsiz olarak düşüyor. Fiyatları verirken kısa süreli çok şiddetli zamlar var. Bir hafta önce verdiğimiz teklifi bir hafta sonra istikrarsız çizelgeler neticesinde veremiyoruz. Temel malzemelerden en ufak sarf malzemelerine bile artış yansıdı. Tek kalemden örnek verecek olursak bir doruda yüzde yüz on zam var” dedi.

Evde doğalgaz sisteminin tercihi konusunda bilgiler veren Kılıçsallayan; "Soba ve petek sistemi yapılırken genelde evlerin izolasyon durumu ve hane sakinlerinin tercihleri üzerine sistemleri kuruyoruz. Maliyetleri alta indirmek isteyen çocukları olmayan ve yalıtım olmadığı için ısıtmayacak takdirde soba takmayı öneriyoruz. Kış hazırlıklarına da değinecek olursak, kombi ve tesisat bakımı olarak yapılmalı ortalama 6–7 ay çalışmayan sistemin bütün partiküller peteğin alına çökecektir ve bu bakımların üzerine hem ısı yönünden hem de fatura yönünden vatandaş rahat edecektir” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.