Artan maliyetler nihai tüketiciye tam yansıtılmıyor

Tekno-Mek İklimlendirme Sistemleri İşletmecisi Furkan Bağrıaçık sektörü ve son dönemlerde yaşanan problemler hakkında gazetemize konuştu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Eylül 2018 12:26
Artan maliyetler nihai tüketiciye tam yansıtılmıyor

Kahramanmaraş’ta sektör olarak fiyat politikasında problem yaşadıklarını dile getiren Bağrıaçık; “Bu sallantılar daha güçlü firmaları ayakta tutar. Son dönemlerdeki ekonomik dalgalanmalar ise müşteriye karşı biraz daha güvensizlik ortamı oluşturuyor. Diğer sektörlerde de elbet vardır. Firmalar son kullanıcıyı bilmediği için yansımalar direkt olarak bize oldu bizde bu artışları müşterilere yansıtmamaya çalışıyoruz. Tekrardan bizim ticaret yapabilmemiz ve sattığımız ürünü yerine koyabilmemiz açısından bizimde bir fiyat artışına gitmemize sebep oldu” sözlerine yer verdi.

Kahramanmaraş’ın %85’in de doğalgaz olduğunu belirten Bağrıaçık; “Kahramanmaraş’ta doğalgaz piyasamızın daralmasının sebebi eski müstakil evlerin sobadan doğalgaza geçme sürecinden sonra bu pazarın doyması oldu. Yeni yapılan inşaatlara yöneldik. İnşaat sektöründe de şuan iki yıl önceki aktivite olmadığı için bizim alanımız biraz daha daralttı. İklimlendirmeye kaymamızın sebebi bu pazarın daralmasından dolayıdır” ifadelerini kullandı.

Tesisat sistemlerinin kurulumu ve tesisat bakımı konusunda da bilgi veren Bağrıaçık; “Eski müstakil evlerde yaşayan vatandaşların kış mevsimlerinde alıştığı bir ısı var ve biz bu vatandaşlara petek tesisatı verdiğimiz zaman soba sıcaklığına alışık oldukları için ısınma şikâyetleriyle karşılaşabiliyoruz. Termometre konulduğu zaman ise istedikleri sıcaklığa ulaşıldığını sadece psikolojik olarak ısınmadıklarını gözlemleyebiliyoruz. Soba kullanılan yerlerin eski izolasyon problemi olan yerler olduğu için biraz daha müşteriyi tatmin ediyor. İyi izolasyonlu yerlerde petek tesisatı daha iyi bir konfor sunuyor. Her odaya bir soba koymak hem maliyetli oluyor. Homojen bir ısı sağladığımızda daha konforlu bir yaşam sunuyor. Vücut anlık olarak ısı değişimi görmediği için hastalıklarında önüne geçiyor. Bakım konusunda da daha verimli olabilmesi için her iki yılda bir kombi tesisat bakımı yaptırılmasını tavsiye ediyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.