Aşçılar derneği sahipsiz kalıyor

Aşçılar derneği sahipsiz kalıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Haziran 2017 10:57
Aşçılar derneği sahipsiz kalıyor

Antalya’daki yemek yarışmalarının jürileri Kahramanmaraş’tan, İstanbul’daki yemek tanıtımları etkinliğinin menüleri Kahramanmaraş Aşçılar Derneğinden. Kahramanmaraş Aşçılar Derneği Başkanı Murat Bolat gazetemize değerlendirmeler yaptı.

Antalya’da her yıl düzenlenen yemek yarışmalarına jürilerin Kahramanmaraş’tan gittiğini belirten Kahramanmaraş Aşçılar Derneği Başkanı Murat Bolat; Bizim  her yıl Antalya’da yarışmalarımız oluyor ve biz oraya jüri olarak gidiyoruz.  Bu yarışmalar Türkiye geneli yapılıyor ve Kahramanmaraş’ta çok kaliteli, işini düzgün yapan aşçılar olduğu için jüri olarak biz gidiyoruz. Her yıl Alanya Belediyesi’nin sponsorluğunda yapılan etkinliğe Kahramanmaraş’tan yoğun katılım oluyor.” dedi.

Belediyelerin düzenlediği yemek yarışmalarının organizasyonlarını derneğin yaptığını belirten Başkan Murat Bolat; Derneğimizin yaklaşık 50 üyesi var. Ve üyelerimizin hepsi aşçı. Belediyemizin düzenlediği yemek yarışmalarının organizasyonlarını biz yapıyoruz. Dernek olarak faaliyetlerimiz çok fazla. İstanbul’da yapılan Maraş Etkinliğini de Büyükşehir belediyemizle beraber biz düzenledik. Buradan İstanbul’a özel araçlar gönderdik, özel menüler hazırladık. Bunların hepsini Kahramanmaraş Aşçılar Derneği olarak yaptık.  Derneğimizin Kahramanmaraş’a çok katkısı var ama dernek destek görmüyor. Biz derneğimize destek istiyoruz. Derneğimizin bir mekanı yok, belediyelerimizin desteği ile bir dernek mekanı olmasını istiyoruz. Kahramanmaraş’taki aşçılar birbiri ile tanışsınlar kaynaşsınlar. Bir çatı altında toplanıp muhabbetler edilsin istiyoruz.” Dedi

Kahramanmaraş halkının damak tadı hakkında yorum yapan Murat Bolat şunları kaydetti; “Kahramanmaraş’ın insanının damak tadı çok güçlü. Acıyı ve ekşiyi çok seven bir milletiz. Aynı zamanda baharatlı yemeği çok severler. Biz ustayız masadaki müşteri Gurmedir, onların damak tadı daha güçlü. Kahramanmaraş halkı ızgara ve fırın yemeklerini daha çok tercih ediyor.”

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.