ASLAN VURAN TÜFEĞE 33 BİN LİRA FİYAT BİÇİLDİ

Macaristan’da düzenlenen Budapeşte Avcılık ve Silah Fuarı’nda 4 kilo 200 gram ağırlığındaki aslan vuran tüfeğe 33 bin lira fiyat biçildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Şubat 2015 16:18
ASLAN VURAN TÜFEĞE 33 BİN LİRA FİYAT BİÇİLDİ

 Macaristan’da düzenlenen Budapeşte Avcılık ve Silah Fuarı’nda 4 kilo 200 gram ağırlığındaki aslan vuran tüfeğe 33 bin lira fiyat biçildi. 
Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen Avcılık ve Silah Fuarı’na ziyaretçi akını yaşandı. Ziyaretçiler fuar kapsamında kurulan poligonlarda atış talimi yaparken, fuara aileleri ile gelen çocuklar da içleri doldurulmuş aslan, ayı, leopar, timsah gibi vahşi hayvanlara yoğu ilgi gösterdi. Avcılığın geliştiği Macaristan’da avcılık yapanların silahları yakından izlediği fuarda aslan vuran Fransız yapımı silaha 33 bin lira değer biçildi. Browning firmasının temsilciliğini yapan Laci, fuara gösterilen ilgi karşısında mutlu olduklarını belirterek, gösterdiği tüfeğin değerinin 1000 TL olduğunu ve bu tüfekle sülün, tavşan, tilki gibi küçük bedenli yaban hayvanlarının vurulabileceğini söyledi.
Fransız Lapua silah firmasının Macaristan temsilcisi Laszlo Bedöcs ise, elinde tuttuğu tüfeğin fuarın en pahalı tüfeklerinden biri olduğunu belirterek, Fransa’da üretilen tamamen el yapımı silahın 33 bin liraya satıldığını ifade etti. Bu tüfeğin Afrika avında kullanıldığını söyleyen Laszlo, ‘‘Bu tüfek aslan, leopar, yaban öküzü, avcılar için tehlikeli olan yaban hayvanlarının avında kullanılır. Tüfeğin toplam ağırlığı 4 kilo 200 gram. Bu tüfeğin avcılar arasındaki adı sonlandırıcı silahtır. Yaralanmış tehlikeli yaban hayvanları 40 kilometre koşarak avcının üzerine hücum ederken 30-40 metre yakından bu silahla vurulur” diye konuştu.

KAYNAK: İha

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.