Atıksu arıtma tesislerinde biyolojik arıtma yapılıyor

Atıksu arıtma tesislerinde biyolojik arıtma yapılıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Temmuz 2017 16:28
Atıksu arıtma tesislerinde biyolojik arıtma yapılıyor

KASKİ Genel Müdürlüğü tarafından işletmeye alınan Afşin, Pazarcık ve Türkoğlu Atıksu Arıtma tesislerinde atık sular biyolojik olarak arıtılıyor. 

 

Biyolojik Arıtma ile Doğa Korunuyor

Kurulduğu günden itibaren çalışmalarını insan ve çevre odaklı bir şekilde sürdüren Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi(KASKİ) Genel Müdürlüğü üç yıl gibi kısa bir süre içerisinde üç adet atık su arıtma tesisini işletmeye aldı. Afşin, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerinde işletmeye alınan atık su arıtma tesisleri modern alt yapı donanımları ile yaptığı biyolojik arıtma sayesinde doğayı koruyor.

atiksu-aritma-tesislerinde-biyolojik-aritma-yapiliyor-2.jpg

Atıksu Arıtma Tesislerinde koku, bulanıklık ve diğer fiziksel ve kimyasal arıtmanın yanı sıra azot ve fosfor giderimi ile mikro organizmalara karşı biyolojik arıtmada yapılıyor. Tesislerde yer alan laboratuvarlarda tesise giren atık sular ile arıtılmış olarak tesisten çıkan sular rutin olarak kontrol edilmekte ve gerekli analizleri yapılmaktadır.

Tesislerde Anlık Analiz Sonuçları Bakanlıkla Paylaşılıyor

Tesislere kurulan Scada sistemi ile atık suyun tesise girişinden arıtılarak çıkışına kadar bütün süreçler elektronik ortamda takip edilmektedir. Ayrıca analiz sonuçları anlık olarak KASKİ Genel Müdürlüğü üst yönetimi ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile paylaşılıyor.

atiksu-aritma-tesislerinde-biyolojik-aritma-yapiliyor-3.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.