Atıksu arıtma tesislerinde dev yatırımlar

Atıksu arıtma tesislerinde dev yatırımlar

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mayıs 2017 15:19
Atıksu arıtma tesislerinde dev yatırımlar

Kurulduğu tarihten bu yana dev projeleri hayata geçiren Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ), Çorlu ve Çerkezköy’de bulunan arıtma tesislerini modernize ediyor.

Yoğun göç alan Çorlu ve Çerkezköy’de nüfus artışı nedeniyle kapasiteleri yetersiz kalan arıtma tesislerinin ekipmanları yenileniyor ve çalışma kapasiteleri 2 katına çıkarılıyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte atık sular uluslararası standartlara uygun olarak, ileri düzeyde biyolojik arıtmadan geçirilecek ve doğaya salınacak.

Çerkezköy Atıksu Arıtma Tesisinde çalışmalar devam ediyor. TESKİ’nin Karaağaç Mahallesi Atıksu Kollektör Hattını inşa etmesi sonucunda, Kapaklı atıksularının da söz konusu tesise alınması sağlandı. İnşaat çalışmaları devam eden kolektör ve kanalizasyon şebekelerinin tamamlanmasıyla, söz konusu tesiste hem Çerkezköy hem de Kapaklı ilçelerinin atık suları arıtılarak doğaya salınacak.

Çorlu İleri Biyolojik Atıksu Arıtma tesisi kapasitesinin yüksek olmasından dolayı, Çorlu’nun yanı sıra Ergene’ye bağlı Sağlık ve Yeşiltepe mahallelerinin de atıksuyunu arıtacak. TESKİ’nin Sağlık Mahallesinde inşa ettiği atıksu terfi merkezi sayesinde Ergene ilçesinin Sağlık ve Yeşiltepe Mahallelerinin atıksuyu bu tesise iletilecek ve burada arıtılarak doğaya deşarj edilecek.

İnşaat çalışmaları devam eden Çorlu Yenice Atıksu Arıtma Tesisi faaliyete geçirildikten sonra suların ileri düzeyde biyolojik arıtmadan geçirilmesi ve uluslararası standartlara uygun bir şekilde doğaya salınması hedefleniyor.

Arıtma tesislerinde inşaat ve modernizasyon çalışmaları yoğun bir şekilde devam ederken, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, inceleme ve denetimlerde bulundu. Söz konusu çalışmalarla ilgili olarak açıklamada bulunan Başa, “İl genelinde yapılan tüm bu yatırımlarla vatandaşa en iyi hizmeti sunmanın mutluluğunu yaşarken, çevreyi ve doğayı koruyucu çalışmalarımız da herkes tarafından fark edilmelidir. Sağlam altyapı, modern gelecek ve sağlıklı çevre için durmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.