AVRUPA ŞAMPİYONASINDA KAHRAMANMARAŞ RÜZGARI

Litvanya’nın Kaunas şehrinde düzenlenen Goalball Avrupa Şampiyonasında bayan ve erkek milli takımlarımız Avrupa şampiyonu oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Temmuz 2015 12:07
AVRUPA ŞAMPİYONASINDA KAHRAMANMARAŞ RÜZGARI

Bayan Goalball Milli Takımımız Avrupa Şampiyonasında Grubunda ilk maçında Ukrayna'yı 7-1 ikinci maçında İspanya'yı 11-1 teknik üstünlükle İsrail'i 9-7 Yunanistan’ı 12-2 teknik üstünlükle yenerek grubunu namağlup birinci olarak bitirip çeyrek finalde eşleştikleri İsveç' i 5-0 gibi bir skorla yenerek yarı finale adını yazdırdı. Yarı finalde ise Ukrayna ile eşleşen bayan milli takımımız Ukrayna’yı 12-2 lik teknik üstünlükle yenerek adını finale yazdırdı. Finalde ki rakibi Rusya ile karşılaşan millilerimiz Rusya’yı 5-0 yenen Millilerimiz ilk defa Avrupa şampiyonu olarak tarihe adını altın harflerle yazdırdı.

Daha önce 2014 yılında Findandiya’da yapılan Dünya Şampiyonasında 3. olarak 2016 yılında Brezilya Rio da yapılacak olan olimpiyatlara gitme kotasını alan Bayan Goalball Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu olarak bu başarısının tesadüf olmadığını gösterdi. Bayan Goalball Milli Takımımız 6 sporcu, 1 Antrenör, 1 Kondisyoner ve 1 Tercuman olmak üzere 9 kişiden oluşmaktadır. Milli Takımımızın Antrenörü ve 4 sporcusu Kahramanmaraş Kulüplerinin sporcusu ve antrenörüdür. Milli Sporcularımızdan Seda Yıldız, Sümeyye Özcan, Gülşah Düzgün Kahramanmaraş Ertuğrul Gazi Engelliler Spor Kulübünde, Buket Atalay Kahramanmaraş Gençlik Gücü Spor Kulübünde oynamaktadır. Aynı zamanda Milli Takımımızın Antrenörlüğünü Kahramanmaraş Ertuğrul Gazi Görme Engelliler Spor Kulübü antrenörü Ali Tekçe yapmaktadır. Milli sporcumuz  Sümeyye Özcan Şampiyonada 23 golle gol Kraliçesi oldu.

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.