Avrupa ve ABD’nin çilekleri Sason’dan

Avrupa ve ABD’nin çilekleri Sason’dan

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mayıs 2017 13:09
Avrupa ve ABD’nin çilekleri Sason’dan

Batman’ın Sason ilçesinde üretimi yapılan çilek tırlara yüklenerek Konya’nın Akşehir ilçesinde bulunan fabrikalarda temizlenip şoklandıktan sonra Avrupa ve ABD'ye ihraç ediliyor.

Batman’ın Sason ilçesinde yetişen çilekler tırlarla götürüldükleri Konya’da kurutularak fabrikada işleniyor. Kurutulan çilekler fabrikada işlendikten sonra şoklanıp Avrupa ülkeleri ve ABD’ye gönderiliyor. Ayda birkaç kez Sason’a gelip bir hafta boyunca çilek satın aldıklarını söyleyen Ümmühan Kral; “Çilekleri buradan toplayıp Konya’nın Akşehir ilçesindeki fabrikalara götürüyoruz. Fabrikada çileklerin sapları alınıyor. Daha sonra eksi yirmi beş derece bir şoklama işleminden geçiyor ve donmuş bir şekilde paketlenerek yurt dışına ihraç ediliyor” dedi.

Konya Akşehir’den çilek almaya gelen bir firmanın genel müdürü olan Nihat Kalkan; Batman’ın Sason ilçesinden aldıkları organik çilekleri fabrikadaki tesislerinde önce yıkadıklarını söyledi. Kalkan, "Daha sonra makinemizde şoklama işlemi ile dondurarak paketlenmeye hazır hale getiriyoruz. Şoklanan çileklerimiz 10’ar kiloluk paketler halinde hazırlanmaktadır. Daha sonrada eksi 18 derecede muhafaza etmek için odalarımızda bekletiyoruz. Çileklerimiz bu işlemlerden sonra araçlara yüklenip daha çok Avrupa ve Amerika’ya rahatlıkla satılabilmektedir. Batman Sason ilçesindeki çilek üreticilerine canı gönülden teşekkür ederiz” dedi.

Çilek üreticileri de ürünlerinin ellerinde kalmadan satılmasından dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.