Ayağımızdaki prangalar yeni sistem ile çıkacak

Ayağımızdaki prangalar yeni sistem ile çıkacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Nisan 2017 08:59
Ayağımızdaki prangalar yeni sistem ile çıkacak

AK Parti Dulkadiroğlu Gençlik Kolları Başkanı Ali Çam, “Artık ayağımızdaki prangaların çıkması gerekiyor. Bunun için de Cumhurbaşkanlığı Sistemi şart. Daha güçlü bir Türkiye ve geleceğimiz Cumhurbaşkanlığı Sistemine geçmeliyiz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Yeni Anayasa ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan AK Parti Dulkadiroğlu Gençlik Kolları Başkanı Ali Çam, “Referanduma sayılı günler kala çalışmalarımıza gece gündüz devam ediyoruz. Gençlerimizi bilinçlendirmek için, Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin Türkiye için gerekli olduğunu kapı kapı mahalle mahalle gezerek anlatıyoruz” dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ ŞART

Mevcut Parlamenter sisteme bakıldığı zaman çift yapılı bir sistem olduğunu kaydeden Çam, geçmişte cumhurbaşkanı ile başbakan çatışmalarının olduğunu söyleyerek, “Şu anda bunu yaşamıyoruz ama yaşanmayacağı anlamına da gelmez. Tarihte bunun birçok örneği var. Bunların aşılması gerekiyor. Artık ayağımızdaki prangaların çıkması gerekiyor. Bunun için de cumhurbaşkanlığı sistemi şart” ifadesini kullandı.

TÜRKİYE’NİN DAHA GÜÇLÜ OLMASINA KARŞILAR

Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Çam konuşmasını şöyle sürdürdü: “Değişecek olan maddeleri bir kenara bırakıp, Avrupa’nın Türkiye’ye karşı olan tutumuna bakarak bu sistemi desteklememiz gerektiğinin farkındayız. Avrupa’da bizim vatandaşlarımıza köpeklerle atlarla saldırdılar. Sırf bu çabaları bizim cumhurbaşkanlığı sistemine geçmememiz içindir. ‘evet’ çalışmalarına müsaade edilmeyen yerlerde ‘hayır’ propagandalarına izin veriliyor.  

GENÇLER BU ÜLKEYİ DAHA İLERİYE GÖTÜRECEK

Gençler açısından baktığımızda yeni Anayasa’nın en önemli maddesi milletvekili seçilme yaşının 18’e düşürülmesidir. Liderimiz gençlere diyor ki; ‘gençler hazırlanın. Biz sizi yetiştirmek için bütün çabayı sarf edeceğiz. Siz de bu ülkeyi daha iyiye götürmek için hazırlık yapın.’ Seçilme yaşının 18’e indirilmesine karşı çıkanlar var ama Fatih Sultan Mehmet çocuk yaşlarındaydı. Bizim gençlerimizde yöneticilik ruhu var. Bu madde gençlerimize özgüven kazandıracaktır. Genç liderler ülkemizi yöneteceklerdir.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ

Milliyetçi hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bu süreçte yaptığı açıklamalara bakarsak, olaya bakış açısını ve desteğini görüyoruz.  Cumhurbaşkanımızın yanında saf tutarak ülkemize tam anlamıyla sahip çıkmıştır. Çalışmalarımız ayrı olabilir ama her iki parti de aynı yolda mücadele ediyor. İçerisinde muhalif kesimler var, onları da normal karşılıyoruz. Bu halkoylamasında milliyetçiyim diyen herkes oy verecektir. Biz AK Parti Dulkadiroğlu Gençlik Kolları olarak organizasyonlarımıza hiç ara vermedik.  Bu süreç içerisinde daha da hızlandırdık. Gençlik Kolları genel merkezimizin göndermiş olduğu ‘evet’ gazetesinin dağıtımlarını yaptık. Gençlerimiz de bu noktada destek oluyorlar. Kafasında sorular olan arkadaşlarımız var, bunların o merak ettiklerini değiştirmeye devam ediyoruz. İlçedeki bütün gençlerimize mektuplar dağıtıyoruz. Ve diyoruz ki ‘bu referandum ülkemiz için çok önemli ve değerli, buna destek olun.’ “ ifadesini kullandı.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.