Ayakkabıcılar ve Kunduracılar Odası Başkanı Ali Köfte projeyi açıkladı

Kahramanmaraş Ayakkabıcılar ve Kunduracılar Odası Başkanı Ali Köfte 2018 yılı hedeflerini gazetemize anlattı. Doğukent Bölgesinde bir sanayi projeleri olduğunu belirten Ali Köfte, üretim ile ekonomi ve istihdam konusunda çıtayı yükselteceklerini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ocak 2018 12:58
Ayakkabıcılar ve Kunduracılar Odası Başkanı Ali Köfte projeyi açıkladı

Sanayi Projesi hakkında bilgi aktaran Ali Köfte; “2018 yılında öncelikli hedeflerimiz arasında Doğukent Bölgesinde bir arazimiz vardı. Buranın parselleme çalışmalarını bitirme aşamasındayız. O bölgede kooperatif üyelerimize 132 adet işyeri yapacağız. Kahramanmaraş’taki üretici arkadaşlarımızın hepsini aynı bölgeye toplayacağız. Bunu başardığımızda Kahramanmaraş’ın da bayan ayakkabıda bir sanayi sitesi olacak. Diğer iller ile eşit şartlar altında bir rekabet alanı oluşacak. Yeni yerimizde üreticilerimizin birçoğu makinalaşma ile kurumsallaşmaya gidecekler. Standart üretim yapıp Kahramanmaraş ekonomisine katkı sağlayacak ve istihdam alanını artıracaklar. 2018 yılında daha çok ihracata yönelik çalışmalar yapacağız. Kahramanmaraş’ta bayan ayakkabı üretimi üst seviyelerde. Ama bizim hedefimiz standart üretim yapıp Kahramanmaraş’tan kendi markamızı çıkarmak. Hedeflerimizde ihracata yönelik çalışmalar var. Üyelerimizi yurtdışına gezilere götüreceğiz. Ortadoğu’da Pazar araştırması çalışmalarımız var” dedi.

ÜRETİM 4 KATINA ÇIKTI

Daha önceki dönemlere göre üretimi 4 katına çıkardıklarını söyleyen Ali Köfte; “Önceki dönemde Kahramanmaraş’ta imalat Selçuk Sitesinin alt katlarına yapılıyordu. Biz buna değişim getirdik. Belediyemizin yaptığı işyerlerine taşındık. Üretim adetlerini 4 katına çıkardık. Sanayi sitesine geçtiğimizde mevcut üretimi de 3 katına çıkaracağız. Son yıllarda birçok meslek dallarında son 15 yıldan beri alttan eleman yetişmiyor. Bir bu gelişmeler ile eleman yetiştirmeye de başlayacağız. Yer ve işçi sorunumuz vardı. Yer sorununu çözmek üzereyiz. İşçi konusunda da çıraklık eğitim okulu işe görüştük, üniversitemiz ile görüştük. Meslek liselerinde sınıflar açıldı. Çırak sorunumuzu bu yollar ile çözeceğiz. Bu konuda iş sorunu da bitecek. Pazar sorununu da ihracatlar ile çözeceğiz. Daha önceki yaptığımız çalıştaydan sonra fason üretimlere geçtik” sözlerine yer verdi.

KAHRAMANMARAŞ EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI

Ayakkabı imalatında Kahramanmaraş ekonomisine büyük katkı sağladıklarını belirten Ali Köfte “şehrin görünmeyen ekonomisini hareketlendirmeye çalışıyoruz” dedi.

Ali Köfte açıklamalarına şu şekilde devam etti; “Kahramanmaraş’ta günde ortalama 15-20 bin çifte yakın ayakkabı üretiliyor. Bunu ay bazına vurduğunuzda 500 bine yakın bir rakam ortaya çıkıyor. Bu rakamlar yık bazına vurulduğunda 5 milyona yakın bir üretim piyasaya çıkıyor. Bunun da Kahramanmaraş’a 130 milyon lira civarında bir getirisi vardır. Bu sektör Kahramanmaraş’ın görünmeyen bir ekonomi kaynağıdır. Makineleşmeye gidilse, üretim kapasiteleri arttırılsa bu rakamlar iki katına çıkacak. Biz şehrin görünmeyen ekonomisini hareketlendirmeye çalışıyoruz. Firmaları kurumsallaştırmaya çalışıyoruz. Bu da Kahramanmaraş için büyük bir kazanç oluyor”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.